Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Az Audi idén is fejleszt

Körültekintőbb árfolyam-politikát, a járulékos bérköltségek csökkentését szorgalmazta szerdán Jürgen Lunemann. Az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette: idén 250 millió eurós beruházást valósítanak meg Győrben.
„ A Rába hagyományai, jelenleg is meglévő szakemberei és gyártósorai alapján az Audi potenciális beszállítója" – jelentette ki Jürgen Lunemann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen. Arra a kérdésre, miszerint a kapcsolat miért nem jött létre, azt válaszolta: erről a Rábát kellene megkérdezni.
Jürgen Lunemann elmondta, hogy idén több motort gyártanak, mint tavaly, s ez jóval fölötte lesz az 1 millió 300 ezernek. Az Audi TT sportautóból a 2002-eshez hasonló darabszám készül. Azt várják, hogy a cég eredménye 270 millió euró körül lesz. Ebben az évben 250 millió eurós beruházást hajtanak végre Győrben. Egy éven belül új gyáregységet hoznak létre, amely akár napi 12 ezer hajtókar készítésére is képes lesz.

Az ügyvezető igazgató kifejtette: egy lengyel munkás több pénzt kap kézhez, mint magyar társa úgy, hogy az ottani munkaadónak ez – az alacsonyabb járulékos bérköltségek miatt – mégis kevesebbe kerül. Szerinte ezen a helyzeten változtatni kellene.
Az eseményen bejelentették: épül az Audi Hungaria Fórum, amely októbertől látogatható rendezvényeknek is helyet ad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július 22-ig kell várni a felvételi ponthatárokra

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezőknek még egy hétig kell izgulniuk, hogy megtudják felvételt… Tovább olvasom