Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Az eBay megveszi a Skype-ot

Az online aukciós ház 2,6 milliárd dollárt fizet a népszerű internetes telefonszolgáltató cégért.

Az online aukciós ház 2,6 milliárd dollárt fizet ki készpénzben és részvényekben az internetes telefonszolgáltatással befutó cégért, s további másfél milliárdot fizet, ha a luxemburgi Skype pénzügyi mutatói teljesülnek 2009-ig.
A Skype weboldalán megjelent közlemény szerint az eBay „korábban sohasem látott e-kereskedelmi és kommunikációs eszközt szeretne létrehozni" a több mint 54 millió felhasználót egyesítő online telefonszolgáltató céggel.

Az internetes – ezáltal minden konkurensnél olcsóbb – telefonszolgáltatások iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik, s a nagy cégek egyre-másra indítják el saját fejlesztéseiket. A Google nemrégiben mutatta be Talk névre keresztelt szolgáltatását, a Microsoft pedig megvásárolta a Teleo nevű céget, amely hasonló területen érdekelt. A Skype-ért korábban a Fox hálózat ura, Rupert Murdoch kínált 3 milliárd dollárt, azonban nem született megállapodás a luxemburgi céget illetően.

„A kommunikáció az e-kereskedelem és az online közösségek lelke" – mondta Meg Whitman, az eBay ügyvezetője. „Az eBay és a Paypal cégeket a vezető internetes telefonszolgáltatással ötvözve hihetetlenül termékeny üzleti talajt tudunk teremteni a világhálón".

Az eBay weboldalán olvasható közlemény szerint a tranzakció „megerősíti az eBay globális piacát, valamint fizetési platformját, s számos új üzleti lehetőségre nyit ablakot".

A Voice over Internet Protocol (VoIP) technológiát alkalmazó szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a telefonhálózat használata nélkül, egy fejhallgató és egy mikrofon segítségével beszélgessenek egymással interneten keresztül. A Skype lehetővé teszi vonalas, illetve mobil telefonszámok hívását is, alacsony tarifákért.

A cég közleménye szerint minden pillanatban közel kétmillióan használják a szolgáltatásukat. A kliensprogramot 2003-as debütálása óta több mint 151 millióan töltötték lel a cég honlapjáról.

A Skype első számú riválisának számító Vonage-nek egymillió előfizetője van, akik havi 25 dollárért használják a szolgáltatást.

Az eBay – amely e-kereskedelmi portfoliójának fejlesztése érdekében vásárolta meg az internetes fizetést lehetővé tévő Paypal rendszert – azt szeretné, ha az online aukciókban részt vevő eladók és felkínálók akár hanggal is érintkezhetnének egymással a Skype segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elosztva küldjék őket

a rendelésre!

A Zrínyi utcai sportorvos egy kabaré! Szezonkezdete napi maximum 60 fő, rendelésről késnek, a… Tovább olvasom