Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Az EFOTT-on született meg az első magyar sörivó rekord

Magyarországon először regisztráltak sörivásban rekordot, az eredmény pénteken született Debrecenben a Vekeri-tó partján, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) és a leggyorsabb sörivók arra vállalkoztak, hogy százon sörváltó versenyben Guinness-rekordot állítanak fel.
A pénteki versengést többnapos előválogatás, időmérés előzte meg, amikor is a sok ezer EFOTT-látogató közül kiválasztották azokat, akik a leggyorsabban gurítanak le a torkukon egy négydecis korsó hideg sört. A verseny idejére azután együttállt a csapat: egy nagy U alakú pultnál sorakozott a száz résztvevő, előttük egy-egy korsó sörrel.

A verseny úgy zajlott, hogy jeladásra az első versenyző kihörpintette sörét, majd a korsót a pulthoz csapva adott jelt a másodiknak a kezdésre, s ez így folytatódott egészen a századik versenyzőig. Sebestyén István, a Guinness-rekord hitelesítője elmondta, hogy a verseny szabályszerűen zajlott, a száz versenyző összesen 706,6 másodperc alatt hörpintette ki a sörét. Magyarországon eddig sörivásban még nem volt rekord – tette hozzá. A debreceni EFOTT-kísérlet mindenképpen magyarországi rekordnak számít. A verseny adatait továbbítják Londonba, ahol a nemzetközi összehasonlítás után derül majd ki, hogy született-e nemzetközi rekord a debreceni sörváltóban.

Bakó Csaba, az EFOTT sajtófőnöke elmondta, hogy a fesztiválrekord nem a verseny idején, hanem az azt megelőző "időmérő edzéseken" született. Elmondása szerint az egyik fiú 1,9 másodperc alatt ürítette ki a négy decis söröskorsót, de nem elhanyagolható annak az egyetemista lánynak a teljesítménye sem, aki 3,5 másodperc alatt itta meg a négy deci sört.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

56 ezer gázár-támogatás igénylőnél talált eltérést az APEH

Az APEH és a Magyar Államkincstár közösen ellenőrzi a lakossági gázár-támogatások igénylésének… Tovább olvasom