Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Az éghajlatvédelemről tárgyal a Ház

Az éghajlat védelméről szóló négypárti törvényjavaslatot vitatja meg ma az Országgyűlés.
Az éghajlat védelméről szóló előterjesztés abból indul ki, hogy Magyarország is jelentős mértékben kitett a környezeti feltételekben végbemenő változásoknak, és ezért az éghajlat megváltozása növekvő kockázatokat és alkalmazkodási kihívást jelenthet. A törvényjavaslat egyebek között szabályozza az éghajlat változását okozó tényezők csökkentését, az éghajlat változásához való alkalmazkodást, az éghajlatvédelem pénzügyi és gazdasági eszközeit, az éghajlat védelmében a társadalmi tudatosságot, a közösségi részvételt és a kutatás-fejlesztést.

Folytatódik a Házban a szocialisták által kezdeményezett, az ifjúsággal kapcsolatos egyes közfeladatokról szóló, valamint a kampányfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslat általános vitája. Számos előterjesztés részletes vitáját is lefolytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az őszödi perben közpénzből fizették Gyurcsány ügyvédeit

45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal egy ügyvédi irodának, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben. Tovább olvasom