Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Az égi hajós

Életének 59. évében elhunyt a hazai hajósképzés nagy egyénisége, elismert szakembere, dr. Ugróczky László főiskolai docens.

A győri Széchenyi István Egyetem egykori hajózási tanszékének vezetője, a közlekedési tanszék oktatója a hazai hajózás oktatásának több szakirányát szervezte. A hajósszakma iránti tiszteletét a tudás, a begyakorlottság és a szervezettség határozta meg, s tevékenységében a nemzetközi szakképzési normák szerinti követelményeket érvényesítette. Eredményes és nemzetközileg is elfogadott munkaminőségét jó képességeinek, hivatástudatának köszönhette. Szakmai érdeklődésének mélysége és tartóssága harmonikus egységet alkotott. Utolsó, a betegsége miatt mind nehezebb napjaiban is új navigációs szakkönyveinek írásán és kiadásán dolgozott.
Szuggesztív erejével bátorságra, őszinteségre és szavahihetőségre nevelte hallgatóit, akik közül sokan dolgoznak parancsnoki, első és másodtiszti beosztásban, más országok lobogója alatt közlekedő hajókon. Munkatársaival, barátaival és volt hallgatóival nyaranta együtt vitorlázva folyamatosan tanította őket a hajózás és a navigáció tudományára. Bizalmat keltő modora, munkabírása, érdeklődő, közvetlen személyisége egyúttal személyes példamutatást is jelentett.
Emlékét megőrizzük!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom