Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Az Együtt-PM feljelenti Zsigó Róbertet

A szövetség rágalmazás miatt tesz feljelentést a bajai polgármester, a Fidesz szóvivője ellen, amiért rasszistának nevezett egy aktivistájuk által fejlesztett netes játékot.
Az Együtt-PM szövetség rágalmazás miatt feljelentést tesz Zsigó Róbert bajai polgármester, a Fidesz szóvivője ellen, amiért rasszistának nevezett egy a szövetség aktivistája által fejlesztett internetes játékot.

Zsigó Róbert múlt pénteki közleményében azt írta: "a hatalomért vergődő bukott baloldal azonban ma ennél is tovább ment, egy nyíltan rasszista, cigánygyűlölő játékot szerkesztett". A Fidesz ifjúsági társszervezete később arra kérte az Amnesty International jogvédő szervezetet, hogy azonnal lépjen fel az Együtt-PM szövetséget vezető "Bajnai Gordon gyűlöletkeltő internetes játéka" ellen.

A szövetség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a feljelentést a politikus azon rágalmazó kijelentései miatt teszik, amelyekkel rasszistának bélyegzett egy az aktivistájuk által fejlesztett webes játékot, ezen keresztül pedig "lerasszistázta" az egész politikai közösségüket.

Hangsúlyozzák, hogy az Együtt-PM szövetség elítéli a rasszizmust, határozott és következetes ellenfele mindenféle kirekesztő, gyűlöletkeltő politikának.

Szerintük a fideszes kampányt kifigurázó játékuk nem gyűlöletkeltő, nem erőszakos: az internethasználók körében jól ismert Frogger-játék alapjaira és "történetére" épül.

Hangsúlyozzák, hogy a figura szürke, és soha, egyetlen percre sem volt barna. "Hülyének, súlyos színtévesztőnek, vagy rossz szándékú hazugnak kell lenni ahhoz, hogy a szürkét valaki barnának lássa, láttassa" - fogalmaz az Együtt-PM a közleményben, ismételten felszólítva Baja polgármesterét, bizonyítsa állítását a játék rasszista jellegéről.

Olvasóink írták

  • 3. Pirát 2013. október 15. 22:06
    „<moderálva>”
  • 2. queenmargareth1 2013. október 15. 18:11
    „hej, zsigó, zsigó...te ...ló:)”
  • 1. grafika88 2013. október 15. 16:14
    „zsigó..a 2 X bukott jobb oldal .ból .meg már elegük van az embereknek !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben egy drogterjesztő bicskei nő és fia

A gyanú szerint a család hónapokon keresztül árult kábító hatású anyagokat gyermek- és… Tovább olvasom