Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Az élethosszig tartó tanulást népszerűsítik

A művelődés hete – a tanulás ünnepe elnevezéssel a megye több településén szerveznek programokat. Lesz NagyiNet, s – többek között – előadások hangzanak el a tevékeny időskor meghosszabbításáról is.
A Felnőtt Tanulók Hetét első alkalommal 1992-ben Nagy-Britanniában rendezték meg. A kezdeményezéshez mára mintegy negyven ország csatlakozott, köztünk hazánk is. Megyénkben az ezekben a napokban zajló programok – a TIT Pannon Egyesülete és a TIT-Sopron szervezésében, a Magyar Népfőiskolai Társaság támogatásával – sokoldalúan hívják fel a figyelmet az élethosszig tartó tanulás és a korszerű európai műveltség megszerzésének jelentőségére.
– Magyarországon sokkal kevesebben vesznek részt felnőttképzésen, mint az európai átlag – tudtuk meg dr. Benke Magdolnától, a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tudományos kutatójától, a Sopronban tegnap rendezett Élethosszig tartó tanulás – korszerű európai műveltség című konferencia egyik előadójától. – Ugyanakkor kedvező elmozdulásról is beszámolhatunk, hiszen nemcsak a munkanélkülieket, hanem a munkavállalókat és a munkaadókat is a korszerű tudás megszerzésére, az élethosszig tartó tanulásra kell hogy ösztönözze a piaci környezet. A feltételek adottak, akkreditált felnőttképzési cégek sora tevékenykedik hazánkban. Optimális esetben a munkáltatók és a foglalkoztatottak hosszú távon megtérülő befektetésként, „beruházásként”, nem pedig fölöslegesen kidobott „költségként” kezelik a képzési kiadásokat. (További programok ezzel kapcsolatban a 2. oldalon.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervez tavaszi kirándulást?

Tovább olvasom