Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Az előírásoknak megfelelően működik a ferihegyi repülőtér

Nem okozhatott egészségkárosodást és az ingatlanok értékének csökkenését a Budapest Airport zaj- és környezeti terhelése - ezt mondta ki a jogerős ítéletet a másodfokú bíróság abban a perben, amelyet egy XVIII. kerületi lakó indított.
A bíróság elutasította a több mint 20 millió forintos kártérítési igényt is, és megállapította, hogy a repülőtér üzemeltetője nem követett el jogsértést - olvasható a Budapest Airport csütörtöki közleményében.

A pert egy erzsébet-bélatelepi ingatlan tulajdonosa indította a Budapest Airport ellen 4 évvel ezelőtt. Azt állította, hogy a ferihegyi repülőtér működése egészségkárosodást okozott számára, és csökkent házának értéke is. A felperes a repülőtér működési feltételeinek szigorítását, illetve a működés teljes beszüntetését kérte, mert szerinte a zajhatások meghaladták az előírt határértéket. Beadványában több mint 20 millió forint kártérítés megfizetését követelte.

A bíróság első fokon elutasította a keresetet, a felperes fellebbezett. A másodfokú ítélet azonban megerősítette az elsőt, vagyis semmilyen bizonyíték nem utal a Budapest Airport jogsértő magatartására. Az ügy azért is precedens értékű, mert több bírósági ügy van folyamatban, amelynek a most véget ért perhez hasonló jogi háttere van - írják a közleményben.

Hozzáteszik: a repülőtér üzemeltetője az elmúlt időszakban számos olyan intézkedést tett, ami érdemben javított a környéken élők életminőségén. Példaként említik a településrészt érintő felszállási irányszög megváltoztatását, valamint a zajszigetelési programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferde focipálya Ivádon

Ferde focipályát alakítottak ki a Heves megyei Ivádon. A pályát a domboldalon jelölték ki, már csak… Tovább olvasom