Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Az első forduló előtt nem közlik a negyedéves hiány adatait

A pénzügyminisztérium nem hozza nyilvánosságra az államháztartási hiány negyedéves adatait csak az első választási forduló után. A Fidesz szerint az embereknek a választás előtt joguk van megismerni a hiány valós mértékét.
Áder János, a Fidesz frakcióvezetője arra szólítja fel a kormányt, hogy április 5-éig, az államháztartási hiány adatának szokásos bejelentési időpontjáig Gyurcsány Ferenc hozza nyilvánosságra a magyar államháztartás negyedéves mérlegét.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a választópolgároknak joguk van megtudni még a választások előtt, hogy milyen helyzetben van az ország, és miért növekedett 4 év alatt 5 ezer milliárd forinttal az államadósság.

A pénzügyminisztérium április 10-e utánra halasztotta az első negyedéves deficit mértékének nyilvánsoságra hozatalát. A szaktárca a halasztást azzal indokolta, hogy az adat zavarhatná a választásokat. Sajtóinformációk szerint viszont mintegy 100 milliárd forinttal magasabb lesz a márciusi deficit, és a tárca ezért halasztotta el a közlést.

(Forrás: MNO, Hír TV)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvő: négy év után négyesben

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit húzol ki belőle, s ezen az alapon még fontosabbnak tűnik, hogy az ember a csalódások után se adja fel a boldogság keresését. Vadászék megismerkedésének története is ehhez ad biztatást és nemrégiben azzal teljesedett ki, hogy Henriette és Attila romantikus megoldást választva csupán két tanú jelenlétében járult az anyakönyvvezető elé. Tovább olvasom