Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Az első gyorsított eljárás

Nyolc hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön azt a gimnazistát, akit az október 23-áról 24-ére virradóra történt zavargásokkal összefüggésben vontak eljárás alá.
A vádhatóság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolta a 18 éves fiatalembert, ám a bíróságon tanúként meghallgatott rendőrök vallomása alapján az ügyész visszavonta a „csoportos” minősítést. A gimnazistát így felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.
Az ügyészi feljegyzés szerint a fiatalember az Erzsébet hídnál történteket követően, október 24-én hajnalban az V. kerületi Kéményseprő utcában legalább két, akár emberi élet kioltására is alkalmas, maroknyi követ dobott a rendőrök felé.
A fiatalember a bíróság előtt nem kívánt vallomást tenni. A tárgyaláson ismertetett nyomozati vallomásában azt mondta, nem akart rendőröket megdobálni, csak megijedt, és eldobta a köveket. A bíróságon tanúként hallgattak meg két intézkedő rendőrt, ők viszont célzott és erőteljes dobásokról számoltak be.
A gimnazista azt mondta, a rendőrök gumibottal bántalmazták, ám az intézkedő rendőrök közölték: nem használtak gumibotot a fiatalember elfogásakor.
A gimnazista ügye volt az első gyorsított eljárás, amelyben a nemzeti ünnepen, illetve az azt követő nap hajnalán történt zavargásokkal kapcsolatban ítéletet hoztak. A fiatalember ellen hozott ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, de vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért. (mti)

Összesen 140 embert állítottak elő

Eddig összesen 140 embert állítottak elő a rendőrségen azért, hogy elszámoltassák őket az október 23-án történtekről – mondta a sajtó érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A 140 előállítottból 54-gyel szemben bűncselekmény megalapozott gyanúja, 86-tal szemben szabálysértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás; 34 embert őrizetbe vettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A díszítés és a művészi tálalás fortélyai

A karácsonyra megjelenő, olvasóink által beküldött receptekből válogatott szakácskönyv készítése… Tovább olvasom