Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Az első nap csúcs VOLT

Folytatás az 1. oldalról.

A soproni nagyszínpad „kiköltöztetésével” nőtt a rét befogadóképessége, ugyanúgy, mint a többi programhelyszíné, és több a zuhanyzó, illetve vécé is. A fesztiválon idén is lehetőség van véradásra, valamint – most először – szelektív hulladékgyűjtésre.
– Sopronból Budapestre költöztem, de a VOLT-ra mindig visszajárok – mondja a 24 éves Török Zoltán, aki a sátorépítés közben azt is elárulja, tanulva a korábbi évek tapasztalatából, felfújható, „többfunkciós” gumifotelt is hozott. – Azért jók ezek a fesztiválok, mert sok emberrel meg lehet ismerkedni, akikkel ha máshol nem, itt – vagy más hasonló rendezvényen – újra találkozunk. Tavaly komoly elszántságot igényelt a sátrazás, idén viszont állítólag végig jó idő lesz.
– Én úgy vettem észre, hogy a nyári fesztiválokon – zenei ízléstől függetlenül – bármelyik zenekar koncertjét lehet élvezni – teszi hozzá a 22 éves Polgár Péter. P szintén legalább hat alkalommal járt már a fesztiválon. – A mai programból leginkább a japánok, a Kyoto Jazz Massive érdekel. A fesztivál családias és a négy napot is ki lehet bírni sátorban.
A VOLT látogatói – a koncerteken kívül – számtalan kulturális és sportprogram közül válogathatnak. Van kalandpark, bungee jumping, sörteke, de például az amortizálódó punkfrizurákat helyrehozó fodrászsátor is. A nagyszínpad közönsége tegnap a megasztároktól és Fenyő Mikitől őrült meg, ma a Moby Dické, a Kispál és a Borzé, valamint a Tankcsapdáé a főszerep. A Kisalföld buliszínpadán rock&roll parádé kezdődik, a Neoton Família és az R-Go is fellép.
(A Kisalföld információi szerint a késő esti órákban verekedés tört ki a fesztivál helyszínén, a mentők egy fiatalembert sérülésekkel szállítottak kórházba.)
A fesztivál egész ideje alatt működik a VOLT Rádió, amely Sopronban és környékén a Corvinus Rádió 104,6 és Budapesten a Rádió Cafe 98,6 megahertzes frekvenciáján fogható. Élőben többször is bejelentkezik a látványstúdió, ahol beszélgetnek a fellépőkkel és a közönséggel. Az MTV Kultúrház című műsora szintén kint van a VOLT-on, riportjaikkal naponta jelentkeznek a helyszínről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom