Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Az eltakarítónő

Egy lelkiismeretes pap élete prédikációját írja, olyan odaadással, hogy azt sem veszi észre, hogy felesége csalja és gyerekei rossz útra térnek. Szükség van hát egy "ütőképes" házvezető nénire, aki rendbe teszi a dolgokat.
rendező: Niall Johnson

forgatókönyvíró: Niall Johnson, Richard Russo
operatőr: Gavin Finney
producer: Julia Palau, Matthew Payne
vágó: Jonathan Sales, Robin Sales

szereplő(k):
Kristin Scott Thomas (Gloria Goodfellow)
Rowan Atkinson (Walter Goodfellow)
Maggie Smith (Grace Hawkins)
Patrick Swayze (Lance)
Toby Parkes (Petey Goodfellow)
Tamsin Egerton (Holly Goodfellow)
Emilia Fox (Rosie Jones)
Liz Smith (Mrs. Parker)
James Booth (Mr. Brown)

A film sztorija

Walter Goodfellow tiszteletes, Little Wallop kisközség jóindulatú lelkipásztora annyira el van foglalva élete legjobb prédikációjának megírásával, hogy teljesen lemarad saját családi életéről. Nem is sejti, hogy szépséges felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások folyamatos céltáblája.

Gloria mindeközben úgy érzi, hogy élete menthetetlenül kicsúszik a kezei közül. Torkig van a szomszéd kutyájának idegesítő ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei sorozatos kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik - ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében.

A kedves, ősz néninek azonban igencsak sajátos elképzelései vannak arról, hogy teremtsen és tartson rendet a Goodfellow házban. Amikor kiderül, mit rejteget hatalmas útiládájában, és miért szerepel az esti tévéhíradóban, nos, akkor a Goodfellow család már nem annyira értékeli, hogy Grace beköltözött hozzájuk. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Olyan élmény ez, mint amikor valaki egy romantikus vacsorára vágyik, de közben szeretne jót is enni, ezért a jól bevált vendéglőjébe szervez randevút. Tudja, elvárhatja milyen lesz a körítés, na meg nem az első randevúja már ez se, mégis jól sikerül minden, sőt még jó lesz a végén is. Van ilyen, kérem szépen. Nem az a film ez, amelyiken tövig rágjuk a körmünket az izgalomtól, nem az, amelyen betegre röhögjük magunkat, nincsenek nagy poénok, bár Atkinson néha, mikor a rendező nyilván nem figyelt eléggé, elengedett azért egy-egy Beames grimaszt, mégis kellemes érzésekkel állunk majd fel a székből. Amolyan régimódi, komótos mozi ez, de az elsőrangú színészi alakításoknak és a csendes,
de szellemes történetnek köszönhetően mégis jó szórakozás."
A teljes cikk

mozinet.hu - Molnár László

"Alakításuk sokat dob az összhatáson, így Az eltakarítónőre már csak a (teljes) színészi gárda miatt is érdemes egyszer beülnünk a moziba – no meg azért is, hogy megkaphassuk a választ az olyan kérdésekre, mint például hogy miként dobja fel egy plébános beszédét az internet, avagy a szexuális életét… a Biblia."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cséren és Peresztegen is újraindulnak

Cséren és Peresztegen is újraindul az őszi, helyhatósági választáson a jelenlegi faluvezető. Bár a… Tovább olvasom