Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Az energiahivatal kijelölte az Emfesz ügyfeleit ellátó szolgáltatókat

Budapest - A Magyar Energia Hivatal kedden megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik a korábban felfüggesztett földgázkereskedő Emfesz ügyfeleit.
Az energiahivatalnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint lakossági fogyasztók ellátására az E.On és a GdF Suez jelenlegi ellátási területére nem érkezett más egyetemes szolgáltatótól ajánlat, így ezek láthatják el az Emfesz korábbi felhasználóit a területükön érvényes hatósági maximált áron.

A Tigáz és a Főgáz ellátási területére több ajánlat is érkezett. A kialakult árverseny eredménye alapján a Tigáz a Főgáz ellátási területén lévő, a Főgáz a Tigáz területén lévő korábbi Emfesz-felhasználókat láthatja el az adott területen érvényes maximált hatósági árnál alacsonyabb áron.

A Főgáz mintegy 6,30 forinttal alacsonyabb árat ajánlott köbméterenként a Tigáz területén érvényes hatósági árhoz képest. Ez az árelőny megközelíti az Emfesz által biztosított kedvezmény mértékét. A Főgáz területén a Tigáz nyert, mintegy 8,40 forintos árelőnyt biztosítva a területen érvényes hatósági árhoz képest, és ez már meghaladja az Emfesz által korábban nyújtott kedvezmény mértékét.

Az Emfesz egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfeleinek ellátására több ajánlat érkezett. A kialakult árverseny alapján ezeket a felhasználókat Mol Energiakereskedő láthatja el január a 13-tól.

Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, nem lakossági felhasználók esetében a Magyar Energia Hivatal két fogyasztási csoportot alakított ki országos szinten. A 20 és 500 köbméter/óra közötti mérővel rendelkezők esetében - jellemzően kisvállalkozások, önkormányzatok, kórházak - köbméterenként 83,50 forintos, az ipari nagyfogyasztók esetében (500 köbméter/óránál nagyobb mérőórával) 86,40 forintos átlagárral nyert a Mol.

A hivatal január 5-én jelentette be, hogy 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét január 13-i hatállyal, mert az FGSZ földgázszállító Zrt., mint a rendszerhasználatért felelős felfüggesztette az Emfeszszel kötött szerződést.

Az energiahivatal mostani közleménye szerint a 90 napos időszak alatt a szolgáltatók által önként vállalt árak lesznek érvényesek az Emfesz felhasználói számára. A 90 napos időszakot követően minden egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználó esetében egységesen lesz érvényes az egyetemes szolgáltatónként rendeletben meghatározott maximált hatósági ár.

Az energiahivatal felhívja az érintett felhasználók figyelmét, hogy a január 13. és február 4. közötti időszakban tegyék lehetővé az elosztó társaságok munkatársainak, hogy leolvassák mérőjüket. A leolvasás alapján határozható meg az Emfesz, az új szolgáltató és a felhasználó közötti elszámolás.

Olvasóink írták

  • 1. nyomdasz63 2011. január 11. 22:37
    „>>>Az energiahivatal felhívja az érintett felhasználók figyelmét, hogy a január 13. és február 4. közötti időszakban tegyék lehetővé az elosztó társaságok munkatársainak, hogy leolvassák mérőjüket. A leolvasás alapján határozható meg az Emfesz, az új szolgáltató és a felhasználó közötti elszámolás.<<<

    Tehát ha leolvassák,azt még Emfesz-áron kell fizetni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget-fesztivál: a főváros területhasználati díjat kér

A főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget fesztiválnak a területet,… Tovább olvasom