Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Az eredeti tervek szerint épül a Mercedes kecskeméti gyára

Terv szerint valósítja meg a Mercedes Benz a kecskeméti gyár építését - mondta Rainer Schmückle, a Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának vezérigazgatója, miután hétfőn aláírták Budapesten az új magyarországi telephely létesítéséről szóló megállapodást.
Hozzátette, a gyár építése tavasszal kezdődik, és a tervek szerint 2012-től évente több mint 100 ezer kompakt osztályú autót gyártanak majd Kecskeméten. Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök a gazdasági válságot viharhoz hasonlítva azt mondta, nagyon örül, hogy képesek áttekinteni a vihar rövid távú hullámain és soha egyetlen egy percre sem bizonytalanodott el a Mercedes és nem kellett attól félni, hogy ez a mostani vihar veszélyezteti ezt a Magyarország számára fontos megállapodást.

A Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, hogy továbbra is jó döntésnek tartják a kecskeméti gyár megépítését, hosszútávon ugyanis úgy gondolják, nőni fog a kompakt autók eladása és ők évtizedekre terveznek. A magyarországi beruházással 2500 munkahely létesül, de közvetetten még több új állásra lehet számítani, bíznak benne ugyanis, hogy például azok a beszállítóik, akiknek nincs telephelyük Magyarországon, itteni beruházások mellett döntenek. Azt továbbra sem lehet tudni pontosan milyen típusú és mértékű adókedvezményeket kap a Mercedes, de a német igazgató szerint a végső helyszínkiválasztásnál nem ez volt a fontos. Bajnai Gordon hozzátette, a végleges uniós jóváhagyás után 60 nappal nyilvánosságra hozzák a támogatással kapcsolatos részleteket.

A nemzetközi valutaalappal folyatott megbeszélések kapcsán Gyurcsány Ferenc nem árulta el, pontosan mekkora támogatásról állapodott meg a kormány a nemzetközi szervezettel. Mint mondta, a következő napokban véglegesíthető lesz a megállapodás, éppen ezért megbeszélésre hívta keddre a parlamenti pártok képviselőit a témával kapcsolatban. A miniszterelnök kiemelte, hogy az Európai Unióval és a valutaalappal folytatott tárgyalás célja egy olyan biztonsági kapu teremtése Magyarországnak, ami olyan forrásokat biztosít, amik a szokásos forrásokon kívül is rendelkezésre állnak szükség esetén. Mint mondta, azt szeretné, ha látná a világ, Magyarország képes körülvenni magát nagy szövetségesekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halántékon lőttek egy embert Budapesten

Vasárnap elfogták a rendőrök azt a férfit, aki még szombaton este egy gáz-riasztó fegyverrel… Tovább olvasom