Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Az érintettek többsége nem akar vasárnapi zárva tartást

A kormányzati egyeztetésen a részvevők többsége a vasárnapi zárva tartás ellen érvelt. Amíg nincs kormánydöntés, nem tárgyalnak tovább.
A vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztériumban a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést - mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára a Világgazdaságnak és a Napi Gazdaságnak.

A lapok csütörtöki számaiban Vámos György beszámolt arról, hogy immáron harmadik alaklommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel, és kiemelte, hogy már két szakszervezet, a Liga és a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is inkább az intézkedés ellen foglalt állást. Az ellenzők úgy vélik 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés. A támogatói - köztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a CBA és a Coop - viszont nem tartanak elbocsátástól emiatt.

Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni - mondta Vámos György, aki szerint az egyeztetéseken tárgyszerű, érdemi vita zajlik. A széles körű egyeztetés szerinte jelzi a kormány erős tárgyalási hajlandóságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiveteti a NAV Vida Ildikót a Műegyetem vizsgafeladatából

Az egyetem rektora ügyvédi felszólítást kapott, miután az egyetem gépészmérnöki tanszékén korábban a… Tovább olvasom