Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Az EU a vezeték nélküliségért

Az EU konkrét lépéseket tett a nyilvánosan használható, vezeték nélküli internet-elérés felgyorsításáért.
Az EU Bizottsága elérhetővé tette az 5 gigahertzes (GHz) sávot a Wi-Fi technológia számára; e technológiát használják a laptopok nagysebességű, vezeték nélküli internet kapcsolatának biztosítására.

Az új frekvencia lehetővé teszi másodpercenként 50 megabit továbbítását, ami lényeges többletet jelent a jelenlegi - eredetileg a mikrohullámú sütőknél használt - 2,4 GHz-s hullámásáv 10 megabites teljesítményéhez képest.

Az új frekvencia mind a 25 tagországban elérhető lesz majd; a Bizottság azt szeretné, ha a tagországok novemberig megtennék az ehhez szükséges lépéseket, bevezetnék a szükséges módosításokat.

Piaci elemzések szerint a Wi-Fi használók száma az elkövetkező három évben a jelenlegi 120 millióról 500 millió fölé emelkedik. A gyártók már megkezdték olyan berendezések szállítását, melyek mindkét sávot képesek használni.

Áttételesen kapcsolódik mindehhez a Bizottság egy másik elhatározása is. Azt szeretnék ugyanis megoldani, hogy áthidalható legyen a széles sávú digitális szakadék Európa - a nagy sebességű internetet könnyen elérő - városi területei és a vidéki területek között. Egy nemrégiben készített jelentés ugyanis kimutatta, hogy míg Nyugat-Európában a városi népesség 90 százaléka számára elérhető a széles sáv, a vidéki területeken ez az arány csak 62 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UEFA-kupa: Pályán a ferencváros

Labdarúgás

Balog Zoltán és Rósa Dénes is meghosszabbította szerződését a… Tovább olvasom