Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Az EU csalással vádol egy osztrák képviselőt

Csalással gyanúsítja az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az ausztriai parlamenti választásokon induló Hans-Peter Martin osztrák európai parlamenti képviselőt, aki a közelmúltban azzal vádolt többek között magyar parlamenti pártokat, hogy törvénytelen adományokat fogadtak el a Strabag osztrák építőipari konszerntől. Az osztrák politikus péntek este „teljesen abszurdnak” és „légből kapottnak” nevezte a terhére rótt vádakat. Egy demokratikusan megválasztott népképviselő „megrágalmazására tett ismételt kísérletnek” és a „hivatali önkény klasszikus esetének” nevezte a gyanúsításokat, amelyeket kikért magának. A független képviselőjelölt a Die Presse című osztrák napilap csütörtöki számában azzal vádolta Alexander Zach osztrák szociáldemokrata párti képviselőjelöltet, hogy a politikus 2004-ben a Strabag építőipari vállalattól a magyarországi M5-ös autópálya építésével kapcsolatban 15,2 millió eurós jutalékot kapott, s az összeget a saját cégén, az Eurocontacton keresztül továbbutalta a Magyar Szocialista Pártnak (MSZP). Zach úgy nyilatkozott, hogy a szocialistáknak nem adtak adományt, hanem csak a magyar liberális pártnak (SZDSZ), és azt is csak 150–200 ezer euró közötti értékben. Az SZDSZ és az MSZP cáfolta, hogy bármiféle támogatást kapott volna.

Tüntettek a müncheni főkonzulátus előtt

Mintegy harminc személy tüntetett vasárnap kora délután Magyarország müncheni főkonzulátusának épülete előtt, a Gyurcsány-kormány lemondását követelve.

Svájc a bevándorlási törvények szigorítását szeretné

A svájci állampolgárok nagy többsége támogatta a vasárnap megrendezett népszavazáson olyan új törvények életbelépését, amelyek megnehezítik a menedékkérők és a bevándorlók bejutását az alpesi országba. A szigorítást támogató voksok aránya megközelíti a hetven százalékot.

Megfenyegette Németországot a Hezbollah vezetője

Megfenyegette Németországot a Hezbollah libanoni síita gerillaszervezet vezetője a libanoni békefenntartásban való közreműködése miatt vasárnapi berlini értesülések szerint.

Feltartóztatták a venezuelai külügyminisztert

A venezuelai külügyminiszter szombaton közölte, hogy az amerikai hatóságok rövid ideig fogva tartották a New York-i repülőtéren, amikor az ENSZ-közgyűlés ülésszakáról hazájába készült visszatérni. Nicolas Maduro a venezuelai televíziónak telefonon nyilatkozott a történtekről. A washingtoni külügyminisztérium vizsgálja a történteket és már elnézést is kértek. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport

Máriakálnok–Dunakiliti 2–7 (1–1). Gsz.: Mátyás, Fülöp, ill. Kurucz (3), Sipos, Hajós,… Tovább olvasom