Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Az EU szerint nagyon drága a magyar telefon

Az Európai Unió tanulmánya szerint a magyarországi vezetékes telefonszolgáltatás díja jelentősen meghaladja a 25 EU-tagország tarifáinak átlagát.
2004-ben a szolgáltatásokat igénybe vevők az EU átlagában havonta 37,2 eurót költöttek a vezetékes hálózathoz való csatlakozásra és a beszélgetésekre. Magyarországon 50,8 eurót.

Az EU bizottságnak a belga Test Achats fogyasztóvédelmi lap által idézett adatai szerint havonta Belgiumban 44,3, Lengyelországban 44,5, Portugáliában 45,6 eurót, Németországban 39,8 eurót költenek a fogyasztók havonta vezetékes telefonálásra. A német kiadásoknál a britek és a svédek hat euróval költenek kevesebbet, a legjobban pedig a ciprusiak járnak, Cipruson ugyanis a vezetékes telefonálás havi terhe 20,4 eurót tesz ki.

A vezetékes telefonálás költségeinél magasabbak a mobiltelefonálás díjai, átlagos használat mellett 36,18 eurót tesznek ki a havi mobiltelefonálás költségei az EU tagországok átlagában. Ez a költség gyakori mobilhasználat mellett havi 62,74 euró, alkalmi használat esetében az EU-tagországok átlagában 17 euró.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05. 10.

Tovább olvasom