Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Az EU vállalkozói órák bevezetését kezdeményezi

Az Európai Unió hasznosnak tartaná a vállalkozói tanórák bevezetését a középiskolákban. A megkérdezett soproniak mind hasznosnak tartják az ötletet, de kisebb megkötésekkel.
Az Európai Unió szerint a vállalkozói órákon a diákok praktikus ismereteket kaphatnának, és így feléledne bennük a gazdasági élet iránti érdeklődés. Mindez hozzájárulhatna az unió versenyképességének növekedéséhez is.
– Nem tartanám jónak, hogy a vállalkozói ismereteket kötelező tárgyként vezessék be – véli Tóth Gyula, a Széchenyi-gimnázium tanára. – Ugyanakkor ha szabadon választható tantárgyként valósulna meg, sok érdeklődőt vonzana, és fontosságát senki sem vonhatná kétségbe. Úgy gondolom, a tizenkettedikesek tantervébe kellene belekomponálni valahogyan ezt az új területet. Pk azok, akik egyrészt kellő érettséggel rendelkeznek, másrészt pedig már kifelé kacsintgatnak a nagybetűs életbe.
Hasznosnak és jónak tartja az ötletet Simonné Áder Éva, egy kilencedikes diák édesanyja. – Az életre készítene fel, a diákok praktikus tudnivalókat kapnának, vagy akár konkrét ötleteket is – fogalmazott. – Viszont az iskolákban csökkentették a készségtárgyak óraszámait. Így ha a vállalkozói ismeretek önálló tárgy lenne, akkor ez csak az alaptárgyak kárára történhetne.
– Egyetértek édesanyámmal – mondta Simon Zsófia, a Berzsenyi-líceum tanulója. – Jó az ötlet, sok tanulót érdekelne, de mindenképpen valamilyen már létező tárgy – például társadalomismeret – keretében kellene oktatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei civilsiker

Szombathelyen rendezték a Nemzeti Civil Alapprogram kollégiumválasztó elektori gyűlését, amelyen a… Tovább olvasom