Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Az európai internetes tartalomszolgáltatásról vitatkoznak

Vitát kezdeményez az Európai Bizottság az internetes tartalomszolgáltatásról. A brüsszeli testület azt szeretné, ha az európai szolgáltatók megszorítanák az amerikai és távol-keleti társaikat a versenyben. Különösen a filmek, a játékok és a zene területére koncentrálnak.
Egyszerre fejleszt és szabályoz az Európai Bizottság. Miközben ötletbörzét tart az internetes tartalomszolgáltatás javításáról, a testület arra készül, hogy még az ősszel szigorítja az online piac szabályozását. Ez utóbbit a legendásan liberális internetes iparág már jó előre ellenzi. Mindenek előtt az ellen tiltakoznak, hogy a brüsszeli bizottság, a televíziózáshoz hasonlóan, ellenőrizné az online tartalmakat is, és betiltaná például a gyűlöletkeltésre alkalmas és gyermekekre veszélyes oldalakat, illetve a rejtett reklámokat.

Az Európai Parlament várhatóan októberben vitatja meg a javaslatot. Októberig tart az a nyilvános vita is, amelyet a Bizottság az európai internetes tartalomszolgáltatók versenyképességének javításáról kezdeményezett. Brüsszelbe várják a szolgáltatók, fogyasztóvédők, törvényhozók tapasztalatait és ötleteit arról, hogyan lehetne az uniós piacot egységesebbé és dinamikusabbá tenni.

Brüsszel elsősorban a film, a zene és az intrenetes játék-szolgáltatásra helyezi a hangsúlyt. A bizottság számítása szerint az online tartalomszolgálatás piaca, amely európai szinten már most az uniós GDP 8 százalékát teszi ki, 2008-ra várhatóan megháromszorozódik. Vivianne Reding médiaügyekért felelős biztos szerint az online hozzáférés lehetővé tétele alapvető érdeke a művészeknek, filmeseknek, játékgyártóknak, ugyanis az internet nélkül ma már lehetetlen versenyezni Amerikával vagy éppen a Távol-Kelettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorral látogattak Ágfalvára

Schefflenzből, Ágfalva németországi partnertelepüléséről fellobogózott traktorok nyergében érkezett… Tovább olvasom