Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Az év befektetője lett az Audi

Az év befektetője a győri Audi lett. A rangos elismerést Gyurcsány Ferenc adta át a Parlamentben.
A Gazdasági Minisztérium által alapított díjjal idén először értékelték a magyar gazdasági élet szereplőit. Hat kategóriában hirdettek győztest, külön díjazták többek között a legnagyobb zöldmezős beruházót és a legtöbb munkahelyet teremtőt.

A győri Audi Hungaria Motor Kft. több kategóriában is győztes lehetett volna, ezúttal azt a tevékenységét díjazták, amellyel a hazai felsőoktatási intézményeket, mindenekelőtt a győri Széchenyi István Egyetemet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet támogatja. Az előbbivel közösen már 1996-ban létrehozták a Practing-programot, melynek célja a gyakorlatorientált mérnökképzés. A vállalat különböző csatornákon keresztül adja át tudását az egyetemnek, felszerelésekkel támogatja a laboratóriumokat, továbbá kutatás-fejlesztési megbízásokat ad. A vállalat ezen túlmenően ösztöndíjat kínál az egyetem professzorai és gyakorlatot az egyetem hallgatói számára.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az Audi Hungaria másik nagyon fontos kooperációs partnere. A nagy múltú egyetemmel kialakított együttműködés célja a kölcsönös támogatás a kutatás-fejlesztés, továbbá a képzés és továbbképzés területén.
Az Audi nevében a díjat Thomas Faustmann, a győri gyár ügyvezető igazgatója vette át Gyurcsány Ferenctől, azt hangsúlyozva, kötelességüknek érzik, hogy támogassák a magyarországi felsőoktatási intézmények fejlődését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint .com őrület?

Mintha ismét kezdene felfúvódni a .com-lufi, az internetes cégekért már megint a nyereségük sokszorosát fizetik ki a befektetők. A helyzet azonban mégis más, mint öt évvel ezelőtt: a fennmaradt cégek ugyanis már pontosan tudják, a talpon maradáshoz nem elég egy jól csengő .com végződésű név, megfelelő kommunikáció és hangzatos ígéretek, nyereségre is szükség van. Tovább olvasom