Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Az év üzletembere: Somogyi János

Somogyi János, a Somogyi Elektronic Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója „az év üzletembere" címet vehette át Imre Istvántól, az Integrál-H elnök-vezérigazgatójától.

„Amikor átvettem a díjat, elsőként az fogalmazódott meg bennem, hogy a feleségem és a munkatársaim nélkül nem tartanék itt, ahol tartok" – reagált gratulációnkra Somogyi János, aki arra kért bennünket, köszönetét nyilvánosan is tolmácsoljuk. Feleségének azért, hogy biztos családi hátteret jelentett számára, s nagy tolarenciával nevelte gyermekeit, amikor munkája elszólította otthonról, gyakran hétvégén is. Munkatársainak pedig azért tartozik köszönettel, mert csapa nélkül semmit sem lehet elérni, sikert végképp nem.

Kérdésünkre, hogy mi sikerének titka, Somogyi János egy történettel válaszolt. Még a nyolcvanas évek elején olvasott egy felmérést arról, hogy azok az amerikai egyetemisták, akik célokat tűztek ki maguk elé, tíz év múlva sikeresebbek lettek, mint azok, akiknek nem voltak céljaik.
„Nekem is mindig voltak céljaim, azokat akartam valóra váltani" – fogalmazott az év üzletembere, s nem titkolta azt sem, céljai nem csak voltak, hanem vannak is. Mindenekelőtt az, hogy hazánk EU-csatlakozása után minden vállalkozó talpon maradjon, sikereket érjen el.
„Szeretném, ha a magyar vállalkozók bebizonyítanák, hogy ugyanolyan jó teljesítményre képesek, mint azok, akik ötven éve piacgazdaságban élnek" – nyilatkozta a kitüntetés átvétele után az év üzletembere.

A kezdetektől napjainkig

Somogyi János 1981-ben egyéni vállalkozóként kezdte pályafutását. Kezdetben a profik kizárólag elektronikus alkatrészek kiskereskedelmi forgalmazása jelentette. A vállalkozás 1989-ben kft.-vé alakult, s 1992-ben költözött a még jelenleg is működő győri, Árpád úti üzlethelyiségébe.
A vállalkozás jelenlegi tevékenységét meghatározó nagykereskedelmi forgalmazását 1992-ben kezdte. Két év múlva a Puskás Tivadar utcai saját épületben folytatták a nagykereskedelmi tevékenységet. 1999 újabb mérföldkő a vállalkozás életében. Gyártócsarnokot vásároltak a győri ipari parkban, ahová 2000 augusztusában költöztek ki. A korszerű raktárból 24 órán belül az ország bármely pontjára eljuttatják a vevők által megrendelt árút. Az idén tovább növelték a raktár tárolókapacitását.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Minden6ó (Bruce almighty)

Van, aki sosem elégedett. Bruce Nolan hiába sikeres tévés műsorvezető, hiába szereti őt szép… Tovább olvasom