Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Az idei a kisiskolák utolsó tanéve?

A módosított közoktatási törvény szeptemberi – fokozatos – bevezetésével ellehetetlenítik a kisiskolákat. A szakemberek szerint mind a felső évfolyamok létszámhatárainak megállapítása, mind a tanítók kötelező óraszámának növelése a bezárás vagy a beolvadás irányába mutat.
A közoktatási törvény szeptemberi életbelépése után vizsgálni kell a hetedik és nyolcadik osztályok létszámát. A törvény szerint csak azok az osztályok tekinthetők indítottnak, amelyekben megvan a tizenöt tanuló.

Babót: megszűnés vagy beolvadás

„ Ha a tanulók létszáma nem rengeti meg az iskolák helyzetét, akkor még mindig itt a következő bomba, ez pedig a pedagógusok kötelező óraszámemelése.”
Az igazgató minden pedagógusnak elrendelhet két pluszórát fizetés nélkül. Ehhez még hozzáadódik jövő szeptemberben két kötelező óra, ami azt jelenti, hogy ugyanazon óraszámhoz egyre kevesebb pedagógusra lesz szükség. – Ez mindenképpen az elbocsátások felé mutat – jegyezte meg az igazgató. Hozzátette, véleménye szerint ez törvényes kizsákmányolásként is felfogható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mire köt(ött) biztosítást?

Tovább olvasom