Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Az ideihez hasonlóan szigorú lesz a 2008-as költségvetés

Az ideihez hasonlóan szigorú 2008-as büdzsét tervez a pénzügyi tárca, a minisztériumokban például jövőre sem lesz fizetésemelés.
A kormány elfogadta a jövő évi költségvetés főbb kereteit, és döntött arról is, hogy a befektetők megnyugtatására minden tárca hároméves tervet készít majd – közölte Pichler Ferenc, a PM szóvivője.

A Reuters értesülése szerint a jövő évi büdzsé tervezésekor 3,5 százalékos átlagos inflációval számolt a kabinet; növekedési prognózist a tervezet nem közöl, csak annyit, hogy 2009-től 4 százalék feletti lesz a GDP-bővülés éves üteme.

A Pénzügyminisztérium tervezete szerit a tárcáknak jövőre - az idei évhez hasonlóan - tartalékokat kell képezniük a túlköltekezés megakadályozása érdekében, és adminisztrációs kiadásaik nem haladhatják meg az idei előirányzatot, korrigálva a 2007-es elbocsátásokból eredő megtakarításokkal és szerkezeti változtatások hatásaival.

A dokumentum szerint néhány területet eltekintve (így a nyugdíjakat, a családtámogatásokat és a szociális kedvezményeket), nincs lehetőség a kiadások jövő évi növelésére. A tervezet szerint 2008-ban nem lesz központi béremelés a minisztériumokban.

A tárca azt tervezi, hogy több évre szóló költségvetési tervet léptet életbe 2009-től, aminek a keretében a kormány célszámokat tesz közzé a 2010-2012 közötti évekre.

A minisztériumoknak a hároméves időszakra a 2009. évi költségvetési évben meg kell tervezniük részletes bevételi és kiadási célszámaikat. A minisztérium szerint ez megnyugtathatja a befektetőket, hogy nem ismétlődik meg az elmúlt hat év költségvetési túlköltekezése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem száz hektár erdő ég Kiskunhalas közelében

Csaknem száz hektár erdő ég a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti… Tovább olvasom