Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Az idén is az OTP a legjobb magyar bank

Az idén is az OTP Bankot választotta a legjobb magyar banknak a londoni Euromoney gazdasági magazin, amely minden évben globális pénzintézeti rangsort állít össze.
A legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi szakfolyóirat csütörtök este, az immár hagyományos júliusi londoni gálaesten hirdette ki az idei legjobbak listáját. Az Awards for Excellence 2010-hez fűzött elemzés szerint jóllehet az OTP megszenvedte a közép-kelet-európai térségben működő érdekeltségeinek tavalyi gyenge teljesítményét, magyarországi banki tevékenysége azonban "figyelemreméltó mértékben ellenállónak bizonyult" az általános térségi visszaesés közepette.

Az OTP Bank vezető pozíciója változatlanul "kikezdhetetlen" a hazai piac csaknem minden szektorában. Piaci részesedése tavaly 2,5 százalékponttal 26,3 százalékra nőtt, és a pénzintézet megőrizte domináns helyzetét a lakossági bankpiacon, ahol a betétállomány 29,2 százalékát, a kinnlevőség-állománynak pedig a 26,7 százalékát kezelt - áll a Euromoney indoklásában.

A folyóirat kiemeli, hogy az OTP a vállalati szektorban is terjeszkedett, pedig ez korábban tevékenységének gyengébb területe volt.

A Euromoney e globális rangsorokban már több éve rendre az OTP Bankot nevezi meg a legjobb magyar banknak. Az egyik korábbi Awards for Excellence-ben a pénzügyi magazin azt írta, hogy az OTP "valószínűleg Kelet-Európa legnagyobb üzleti sikersztorija", a két évvel ezelőtti listán pedig a közép-kelet-európai térség legjobb helyi egyéni bankja címet is megkapta a magyar pénzintézet.

Az idei globális banki ranglistán a Société Générale lett a legjobb bank a közép- és kelet-európai piac egészén.

Az indoklás szerint a francia bankcsoport az elmúlt évtizedben "lassan, de biztosan" figyelemreméltó működési hálózatot épített fel a térségben, s ma már olyan versenytársakkal rivalizál, mint a Raiffeisen International. A SocGen Oroszországban immár a legnagyobb külföldi bankcsoport, de jelen van olyan "peremvidékeken" is, mint Fehéroroszország, Grúzia, Macedónia vagy Moldávia. Összesen 18 közép- és kelet-európai piacon működnek SocGen-fiókok, 11 millió ügyféllel - áll a Euromoney ismertetésében.

A közép-kelet-európai térség legjobb általános befektetési banki teljesítményét tavaly a Crédit Suisse nyújtotta, a térség vállalati egyesülési és akvizíciós piacán (M&A) pedig a Bank of America Merrill Lynch volt a legjobb.

A globális felzárkózó térség legjobb bankjává az idén az HSBC-t választották a Euromoney szakértői, kiemelve: a bankcsoport konszolidált alapszintű eredményének több mint 80 százaléka a feltörekvő országcsoportbeli tevékenységből eredt. Az HSBC feltörekvő piaci eredményessége még ahhoz is elegendő volt, hogy a bank az észak-amerikai piacon elszenvedett hatalmas - adózás előtt számolva 4,05 milliárd dolláros - vesztesége ellenére is összességében profitot termeljen - áll a Euromoney indoklásában.

A londoni szakfolyóirat idei globális Awards for Excellence-listáján a világ legjobb bankja a Crédit Suisse lett.

Olvasóink írták

 • 7. 648452 2010. július 09. 19:31
  „Milyen lehet a többi?”
 • 6. Ful 2010. július 09. 14:09
  „Viszont szeretik a focit :-)”
 • 5. deszkás 2010. július 09. 13:51
  „Az OTP a rendszerváltáskor volt a legnagyobb RABLÓ mikor egyoldalúan felmondta(kifizetéshez kötötte) a lakás épitési támogatást! Vajon ki volt az akkori Vezér? Mindjárt miliomossá vált egy két ember akár a SZOTnál.Tévedek?”
 • 4. pandababa 2010. július 09. 13:12
  „Hát persze!!!
  Szerintem a lehúzásban a legjobb..
  Édesanyámnak 4hónap alatt kell vissza fizetni egy hitelkeretet régebbről,havi 55-60ezer forint fizetésből..ami mellesleg még a rezsire sem elég.. De hát ez őket nem érdekli!Még ha az utcára,kerültél,akkor is fizess.. :-(
  Gyűlölöm az Otp-t én hála tavaly nyáron megszabadultam kisebb adósságtól,idén meg meg is szüntettem a számlám,és a kártyát is.. minek vonogasson nekem havi 600Ft kezelési,és egyéb költségeket,amikor már jó fél éve nincs rajta mozgás???
  De azért még "pofátlanul" felajánlották,hogy kössek lakás-megtakarításos valamit.. :-P
  Ha lehet,a közelükbe se megyek!!!!!!”
 • 3. szegarazs 2010. július 09. 08:16
  „Az "OTP a legjobb magyar bank" hír egyébként vetekszik abszurd humor terén a Magyar Posta tavalyi kiválósági díjával.
  http://homar.blog.hu/2009/05/08/lehet_rohogni_oscar_dijas_a_magyar_posta”
 • 2. szegarazs 2010. július 09. 07:57
  „1. Nincs is magyar bank. Az OTP-nek is többségi idegen tulajdonosa van.

  2. Ha mégis erőltetjük, akkor meg rajta kívül van talán az FHB meg a takarékszövetkezetek. Így meg nagy dicsőség. (Bár ezerszer hamarabb mennék az FHB-hoz, mint az OTP-hez.)

  3. Legjobb. Az. Nekik pl. nem kötelező számlaegyenleget küldeni semmilyen formában (úgy tudom, ezt pedig törvény szabályozza). A szolgáltatások egy része egy szar, a netbankjuk viccesen fárasztó, a különböző szolgáltatások ára egy rablás. Az adott kamatok pedig egyszerűen röhejesek.)

  Voltam OTP-s, ott is hagytam. Ami azóta van és ismerem, az az Erste, Raiffeisen, CIB. bár velük sem vagyok maradéktalanul elégedett, de bármelyiket bátrabban és hamarabb ajánlanám bárkinek, mint az OTP-t.

  Az OTP egyszerűen visszaél domináns helyzetével, főleg vidéken.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. július 09. 07:47
  „A legjobb bank ezek szerint azt jelenti, hogy a legpofátlanabb a lehúzás, az átvágás és arrogancia? Ezek szerint eltér a véleményünk.

  Az, hogy a lakossági piacon a legnagyobb, az ország pénzügyi kultúráját jellemzi. Aki évente 10-50-szer többet képes fizetni valamiért, amit máshol 10-szer annyi szolgáltatással megkap, az megérdemli, hogy havonta 30-féle díjjal jutalmazzák sok ezer Ft értékben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az APEH 600 millió forintra büntette a BKV-t

Mintegy 600 millió forintra büntette az APEH a BKV-t - írta pénteki számában a Népszava.
Tovább olvasom