Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Az idén már nem lesz nyugdíjemelés

Az idei januári emelés mértéke 5,2 százalék volt, ami lényegesen magasabb a tényleges inflációnál.
Az idén nem lesz novemberben kiegészítő nyugdíjemelés - írta a Népszava.

A lap keddi számában a szaktárcának e témában feltett kérdésükre adott válaszát idézik, amely szerint az idei januári emelés mértéke 5,2 százalék volt, ami lényegesen magasabb a tényleges inflációnál, hiszen a KSH január-augusztusi adatai szerint a nyugdíjas fogyasztói árindex 1,1 százalék volt.

Így a nyugdíjasok az idén „értékmegőrzésen felüli emelésben részesültek" - írta a tárca.

A vonatkozó törvény szerint akkor kell novemberben kiegészítő emelést nyújtani a nyugdíjasoknak, ha a tárgyévre tervezett infláció mértékénél a tárgyév első nyolc hónapjának adatai alapján, a nyugdíjas fogyasztói kosárra tekintettel számított, az év végéig várható infláció mértéke legalább egy százalékponttal magasabb.

Olvasóink írták

  • 2. pachakuti 2013. szeptember 17. 12:10
    „Azok az akciósok, akik mint "kisnyugdíjas" 12 karton ásványvizet, 60 jégkrémet, 50 egykilós, 40 tejfölt stb. leértékelt cuccot tolnak a pénztárhoz (saját tapasztalat a Lidl-ből) a garázsboltosoknak viszik adóelkerüléses és árdrágítós viszonteladásra, és nem ingyen! Ugyanez tapasztalható a távolsági buszokon. Szinte naponként találkozni minden, de főként a főváros és a megyeszékhelyek irányában egy-két bőröndöt, dobozt bérfuvarozó 65 év feletti "utassal". Érdekesség, hogy ők visítoznak legjobban az emeltszintű pótdíj miatt!”
  • 1. Qllancs 2013. szeptember 17. 09:24
    „Nagyon helyes ! Nem is kell nekik adni .Sok gyerekes család feléből él mint egy nyugdíjjas. Több nyugdíjjas pár él itt a lakótelepen , mind ketten jó kis pénzt kapnak. Mert 2 fő már akár 250 000.- --300 ezer ft nyugdíjjat is kaphat. Ők vígan fenntartanak autót, évente egyszer nyaralnak, 1 X telelnek. Nincs gond a rezsivel sem.
    Nem sajnálom tőlük..mert ugye 40--45 évet végig dolgoztak.
    Na meg az is feldühit pl. " akciós " napokon szinte csak nyugdíjjasok vásárólnak ..tele kocsikkal ...10--20--30 kg veszik a cukrot, lisztet stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkacsoport vizsgálja a budapesti Universiade költségvonzatát

A munkacsoportba a közigazgatási, a nemzetgazdasági tárca, a sportállamtitkárság és a nemzeti… Tovább olvasom