Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Az időhúzást javasolják a vagyonosodási vizsgálattal szemben

Időhúzást javasol a vagyonosodási vizsgálattal érintett személyeknek Vadász Iván. A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének alelnöke a Conforg konferenciáján aztt mondta, az a legcélravezetőbb, ha a magánszemély nem kerül közvetlen kapcsolatba az adóhivatallal, hanem szakértőt küld maga helyett, és - a jogszabályi keretek között - ezt is minél később teszi meg.
Az adóhatóságnak elvileg 60 napon belül kell elkészítenie a vizsgálatról szóló jegyzőkönyvet, amelyre a magánszemély 15 napon belül észrevételt tehet. Az adótanácsadó szerint ezzel a lehetőséggel, lehetőleg az utolsó pillanatban, mindenképpen élni kell, de a nagyobb hibákra nem érdemes felhívni a revizor figyelmét, az később a bíróságon is jól jöhet.

Ha az adóhatóság meghozta a határozatát, 60 napon belül fellebbezést nyújthat be az adózó, amit a másodfokú eljárás követ. A másodfokú határozat meghozatala után 30 napon belül lehet keresetet benyújtani az illetékes bírósághoz. Bár az esetek túlnyomó többségében az adóhivatal a nyertes, érdemes pereskedni, mert így marad idő a várható adóhiány és a bírság összegyűjtésére vagy a vagyon mentésére a végrehajtás elől - fejtette ki Vadász.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.16.

Tovább olvasom