Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Az időjárási hírek verik a bűnügyieket

Németországban a klímaváltozásról és az időjárásról szóló hírek mára fontosabbá váltak a bűnügyi információknál, írja a Die Welt című napilap online-változata.
2007 januárja és júniusa között a német tévék híradóiban több mint ötszáz alkalommal esett szó általában  az időjárásról – a napi meteorológiai jelentésen kívül. A médiában  megjelent hírek gyakoriságával összhangban kezdte érdekelni a  közvéleményt a klímaváltozás problémája, állapította meg két másik  intézet, az Emnid- és a Wahlen-kutatócsoport. Az a tény, hogy a klímaváltozás témáját a katasztrófahírekhez  kötötték, természetesen felerősítette a témát a médián belül, véli  Petra Pansegrau, a bielefeldi egyetem nyelvésze.

Mathias Bucksteeg, a  Capital gazdasági magazin munkatársa szerint a katasztrofizmust a népszerű tézisekkel fellépő  tudósok, valamint a tv-társaságok fő műsoridőben megjelenő programjai  együtt hordozzák.  
Tény, hogy a lakosságon belül emelkedett a klímaváltozás iránti  érdeklődés és érzékenység. Idén januárban egy Emnid-kutatás  szerint a megkérdezettek több mint fele kizártnak tartotta egy  klímakatasztrófa bekövetkeztét. A Wahlen-csoport szerint ebben az  időszakban csak a megkérdezettek öt százaléka aggódott a  klímaváltozás miatt. Február óta ezek az értékek  változtak. A Der Spiegel június 12-én arról számolt be,  hogy a közvélemény-kutatások szerint a németek kétharmada úgy véli,  hogy a klímaváltozásnak rossz vége lesz. Márciusban még csak a  németek 15 százaléka aggódott a változások miatt, írja a Die Welt  online-változata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobban kontrolálja az érzelmeit az, aki beszél róla

Ha valaki megnevezi az érzéseit, képes azokat kontrollálni - derült ki amerikai vizsgálatokból,… Tovább olvasom