Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Az IL Ferro tulajdonosa tagadja, hogy ''elmenekültek'' volna

Az IL Ferro tulajdonosa, Körmendi Ákos tagadja, hogy a cég "elmenekült" volna, és hogy ügyfelei szerződéseit hagyta volna hátra az egyik Tatai úti irodában.
Több ezer ügyfél szerződéseit hagyta hátra az IL Ferro volt budapesti telephelyének udvarán - értesült a Híradó tegnap. A szerződéseken az ügyfelek személyes adatai, bankszámlaszámok, másolt személyigazolványok is vannak. A kidobott papírokat a Híradó stábja találta meg egy interjú után. A szomszéd telepen működik ugyanis az autókat matricázó cég, amelyiknek szintén nem fizet az IL Ferro. Már milliókkal tartoznak, ezért felszámolást kértek az ellenük.

A Független Hírügynökségnek nyilatkozó tulajdonos elmondta, hogy a Tatai úti irodát azért kellett bezárniuk, mert a helyiséget a matricázással foglalkozó cégtől bérelték, ám kiderült, hogy ő is csak egy bérlő, így nincs joga azt bérleményként továbbhasznosítani. Hozzátette, hogy a szerződött partnereket, ügyfeleket a cég honlapján is szereplő ügyfélirodákban várják, Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út 12. szám alatt.

Körmendi szerint a televízióban is bemutatott, a Tatai úton talált szerződések nem az IL Ferro szerződései, ugyanis a cég nevével fémjelzett, fejléces szerződéseket soha nem használtak. A szerződés-mintákat az IL Ferro honlapjáról lehet letölteni. A tegnapi televíziós felvétel mögött a matricázással foglalkozó cég vezetőjét sejti, aki ígérete szerint felszámolási eljárást kezdeményez egy 5 milliós tartozás miatt.

Körmendi az 5 milliós követeléssel kapcsolatban elmondta: az autók matricázásáról a V.Detty 27 Kft ügyvezetőjével csak szóbeli megállapodás született, mint ahogyan a Tatai úti ügyféliroda bérléséről is.

Mint kiderült, a V.Detty 27 által bérelt Tatai úti iroda bérleményként való továbbértékesítését a tulajdonos megtiltotta, az IL Ferro ezért döntött úgy, hogy bezárja ezt az irodát. A cég az átadás-átvételkor üresen kellett hagyni a helyiséget, így a szerződések nem maradhattak ott. Az ötmilliós tartozással kapcsolatban hozzátette, hogy a V.Detty 27-nek nincs írásos dokumentuma, így nem is indíthat felszámolási eljárást a cég ellen - így az IL Ferro ügyvezetője.

A cég körül kialakult helyzet megnehezíti, sőt ellehetetleníti a tárgyalásokat, a reklámozó cégek a botrány miatt elfordulnak tőle. Ha a szerződéseket nem tudja megkötni, az IL Ferro-nak nem lesz módja fizetni - tette hozzá Körmendi.

hirado.hu/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom