Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Az IMF magyarországi vezetőjével tárgyalt az LMP

A pénzügyi stabilitásról és az LMP népszavazási kezdeményezéséről is tárgyalt a párt képviselővel Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője - írja a Lehet Más a Politika csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében. A találkozót az LMP kezdeményezte.
A közlemény szerint Iryna Ivaschenko Heltai Lászlóval, az LMP szóvivőjével, valamint Scheiring Gáborral, a párt gazdasági kabinetjének vezetőjével tárgyalt. Az LMP politikusai arról beszéltek, hogy egy, a Nemzetközi Valutaalappal kötött gyors megállapodás javítaná az ország helyzetét. Ugyanakkor jelezték, hogy csak olyan válságkezelő, stabilizáló intézkedéseket tudnak támogatni, melyek nem ássák alá a hosszú távú gazdasági fejlődés alapjait, nem sértik a szociális biztonság és a fenntarthatóság szempontjait - áll a közleményben.

Hangsúlyozzák hogy az LMP különösen aggályosnak tartja az egykulcsos adót, véleményük szerint az nem csak a költségvetés egyenlegére gyakorolt negatív hatást, hanem a finanszírozásához szükséges terhek is egyenlőtlenül az alacsonyabb jövedelmű csoportokat sújtják.

Végül kitérnek arra, hogy a tárgyaláson szóba került az LMP népszavazási kezdeményezése is és megvitatták a munka biztonsága és rugalmassága közötti törékeny egyensúly kérdését. A szöveg úgy fogalmaz, hogy az LMP politikusai a munkavállalás rugalmassá tételének elemi feltételeként jelölték meg az alapvető biztonság meglétét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség megsértette az éhségsztrájkolók jogait

Az alapvető jogok biztosa szerint a rendőrség megsértette az MTVA épülete előtt éhségsztrájkolók gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz való jogát. Tovább olvasom