Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Az informatika

fiatal szerelmese

Hetedik helyezést ért el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) informatika tárgyból a soproni Králik Barnabás. Az orsolyás diák ötödikes korában megnyerte az országos döntőt.
Több tantárgyból is indult az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen Králik Barnabás, a Szent Orsolya-iskola tanulója, aki informatikából az alkalmazói kategória hetedik helyezését szerezte meg. – Indultam a programozói kategóriában is, ott tizenkilencedik lettem – mondja Barnabás. – A nemzetközi diákolimpia válogatóversenyébe így már nem jutottam be, arra ugyanis csak az első tíz helyezett jogosult, de nem adom fel. Angolból, németből és matematikából a területi döntőbe sikerült bekerülnöm.
Az Orsolya-gimnázium 11. osztályos tanulója ötödikes korában megnyerte ugyanezen tanulmányi versenyt, akkor logótervezés és programozás volt a feladat. – Most szövegszerkesztést, táblázat- és adatbáziskezelést, valamint honlaptervezést kellett bemutatni – meséli Barnabás, aki a vakációban zsebpénzszerzésre is használja majd ismereteit. – Általános iskolás voltam még, amikor édesapám az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott mint informatikatanár, ő keltette fel érdeklődésemet a számítástechnika varázsa iránt.
Barnabás szintén ugyanezen intézménybe, az ELTE-re szeretne felvételizni, mégpedig a programtervező–informatikus szakra. – Ide még a versenyeredménnyel sem garantált a felvétel, de aki bekerül, nincs könnyű dolga, ha bent akar maradni, ugyanis nagy a „szórás”. Ha sikerül, a hároméves alapképzés után tervezem további két év alatt a mesterfokozat megszerzését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári csoport

Újhely Építők–Püski 1–1 (0–1). Gsz.: Tuba, ill. Czafik P. Tovább olvasom