Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Az interneten lehet megvitatni milyen legyen a jövő Európája

Elindította hétfőn az Európai Bizottság az Európai Unió jövőjéről szóló, húsz nyelven elérhető internetes vitafórumot, amelyhez bármely uniós lakos csatlakozhat. Az internetes vita eredményeit az Európai Bizottság felhasználja az elméleti útkeresés időszakát lezáró jelentéséhez.
A fórum része annak a gondolkodási folyamatnak, amelyet az EU-intézmények az uniós alkotmányszerződést elutasító franciaországi és hollandiai népszavazások nyomán indítottak. Az internetes vita eredményeit a bizottság felhasználja az elméleti útkeresés időszakát lezáró jelentéséhez.

A vitaforum honlapjának címe: http://europa.eu.int/debateeurope/

A honlapról letölthető hangüzenetben Margot Wallström, a bizottság kommunikációs stratégiáért is felelős alelnöke a következőket mondja:

"Gyakran hallani azt, hogy az emberek egy része elvesztette az Európai Unióba vetett bizalmát, mert úgy érzi, az utóbbi időben az unió túl sok felelősséget vállal, rendkívül bonyolulttá vált, és egyre nehezebb működését átlátni. Ugyanakkor, ha közvélemény-kutatások alkalmával felmerülnek erre vonatkozó kérdések, az európai polgárok az EU hatáskörébe akarnak utalni olyan témákat, mint például a munkanélküliség, a globalizáció, a nyugdíjak, az egészségbiztosítás, az oktatás vagy a környezetvédelem kérdése. Szeretnénk megtudni, Ön mit remél Európától, és mi az, amit Ön, európai polgárként, aggasztónak tart?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikola István sajnálja egyes kijelentéseit

Mikola Istvánnak nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja. Tovább olvasom