Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Az iráni nagykövetség előtt demonstrált a Fidelitas

Irán budapesti nagykövetsége előtt demonstrált vasárnap délután a Fidelitas, hogy a szabadságjogok biztosítását, illetve politikai foglyok szabadon bocsátását követelje Iránban.
Dömötör Csaba, a Fidelitas külügyi kabinetének vezetője kijelentette: az iráni fiataloknak joguk van ahhoz, hogy kiálljanak az emberi jogok érvényesülése mellett, ezért elfogadhatatlan, hogy az elnökválasztás eredménye miatt rendezett megmozdulásoknak több halálos áldozata is volt.

Dömötör Csaba elmondta: követeléseiket három pontból álló petícióban fogalmazták meg, de a nagykövetség munkatársai többszöri megkeresésük ellenére nem voltak hajlandóak átvenni azt. Ebben az állt, hogy a hatalomnak tiszteletben kell tartania az emberek gyülekezési- és véleménynyilvánítási jogát, ezért felszólítják a kormányt arra, hogy tartózkodjon az erőszak alkalmazásától a demonstrálókkal szemben. A Fidelitas emellett felszólította az iráni vezetést arra, hogy ne korlátozza a véleménynyilvánítást, azaz ne bénítsa meg az elektronikus kommunikációt Iránban, illetve ne hagyja büntetlenül az indokolatlan vérontást és vonja felelősségre a vérontást elrendelőket.

A Fidelitas szerint a Jobbik nyíltan szimpatizál az iráni rezsimmel, sőt a magyar pártok közül egyedüliként üdvözölték az iráni elnökválasztás "vitatható" eredményét - mondta Dömötör Csaba. Mint mondta, Vona Gábor pártelnök többször is egyeztetett az iráni nagykövettel, Morvai Krisztina, a Jobbik EP listavezetője pedig személyesen tette tiszteletét Iránban.

Olvasóink írták

 • 13. sőndör 2009. június 29. 09:23
  „ezek is inkább saját házuk táján sepregessenek, mert a közeljövőben majd őellenük fognak tüntetni és nem iránban hanem idehaza !!”
 • 12. Impeachment 2009. június 29. 09:12
  „Ha éles töltényekkel lőttek volna a tömegbe, akkor azt mondanám, nem. De így ez "csupán" egy aránytalan eszköz alkalmazása egy be nem jelentett tüntetésen.

  Megint más: vajon hol van a Jobbik akkor, amikor a sri lankai kormány brutalitása ellen kell tüntetni a tamil tigrisekkel szemben? Hol van akkor, amikor a szomáliai, ruandai emberek élete forog kockán. Hol van akkor, amikor a kínai hatóságok tibetiek békés mozgalmát fojtják vérbe, vagy amikor az orosz hatóságok brutalitása az egekbe szökik csecsenföldön? Miért ez a megkülönböztetett figyelem a palesztinoknak és iránnak? Csak nem azért, mert velük szemben a jól beazonosítható, és a mozgósítás szempontjából jól csengő zsidó állam áll?”
 • 11. katonaroca 2009. június 29. 09:07
  „............és a fidelitas miért nem tüntetett a zsidó követség előtt amikor Gázában ártatlan civileket mészároltak le tiltott fegyverekkel? Válasz?”
 • 10. Birodalmi 2009. június 29. 08:07
  „9. loga: mért neked mi szimpatikus a mszp-szdsz szemkilövő, kéztörő, kardlapozó kormányodba?”
 • 9. Logaritmus 2009. június 29. 08:02
  „A Jobbiknak mi szimpatikus a tuntetoket megolo irani kormanyban?”
 • 8. Mike3 2009. június 29. 07:41
  „A Fidelitas szerint a Jobbik nyíltan szimpatizál az iráni rezsimmel. Tessék, én is nyíltan szimpatizálok az iráni kormánnyal és mindenek előtt Ahmedinejad-dal! Nagy szimpatikus ember, süt róla, hogy tiszta lelke van. Iránban legalább felismerik és elbánnak a liberális terroristákkal. Itt is ez kellene!”
 • 7. keletaru 2009. június 29. 07:25
  „Hát persze s a jobbik miat ilyen szélsőséges az időjárás is ! ( Ennél nagyobb sziveséget nem is tehetnének annak a mozgalomnak hisz minden nap valamalyikpárt felhívja rájuk az emberek figyelmét ) ..Ugyan már ...... Üdv Kuci”
 • 6. gardista33 2009. június 29. 06:03
  „impics,2006 ,a fidesz tömegbe löttek a rendörök,ez szerinted alkotmanyos rend??????????,”
 • 5. gardista33 2009. június 29. 06:02
  „comet most olvastam el a kommentedet,egyetértek.”
 • 4. gardista33 2009. június 29. 06:01
  „fideli-tas!elöbb talán a hazai portát kellene rendbe rakni,! ötleteim: utca seprés,munkahelyteremtés,segités az idöseknek ,stb... balazs89..<moderálva>”
 • 3. Impeachment 2009. június 29. 00:58
  „Azért ne hasonlítsuk már össze az iráni és a magyar választásokat, mert a végén röhögőgörcsöt kapok. Nem mindegy ugyanis, hogy valaki eleve a jogszabályi kereteket megszegve jut hatalomba (kérdés ,irán esetében mi a pontos szabályozás, ám feltételezhető, hogy azért a győztes a szavazatok számát igen erőteljes mértékben megváltoztatta), vagy csupán egy erkölcsi vétséget elkövetve kerül hatalomba. Persze mindkettő elítélendő, de az remélem világos, h jog és erkölcs között igen nagy a különbség....már csak az elszámoltathatóság szempontjából is.
  Comet hsz-át pedig már csak azért sem értem igazán, mert kicsit illuzórikusnak tartom azt az elképzelést, h O.V. majd fogja az embereket, és felrúgva a jogszabályi kereteket, egy bizonytalan erkölcsi értelmezésre hagyatkozva borítja az alkotmányos rendet....ami még mindennek tetejében demokratikus is.”
 • 2. balazs88 2009. június 28. 23:44
  „Akkor mostmár nem nézik őksem bátorító szeretettel a Jobbikot? :O”
 • 1. comet 2009. június 28. 23:03
  „A Fidelitas inkább nézze meg hogy egy valódi ellenzék hogyan viselkedik. Iránban csak a választási csalás gyanúja merült fel, és koránsem biztos hogy a többséget megszerezhetné az ellenzék, és lám mégis mindent megtesz a hatalom megszerzéséért.
  Nálunk Fletó beismerte hogy folyamatosan hazudott (Ahmadinejánt ezért lehet hogy ott lefejeznék), Orbán Viktor egyértelműen maga mögött tudja a többség támogatását, és mégesem meri megszólítani a tömeget, amivel gyakolatilag a szélhámos Gyurcsánnyal és söpredékével vállalt cinkosságot.
  A Fidelitas jó lenne ha itthoni ügyek miatt emberkedne, mert lenne miért. Persze ahhoz kellene egy kis bátorság, meg valamennyi sütnivaló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étlen-szomjan dolgoztattak hajléktalanokat Kaposváron

Rabszolgaként dolgoztatott, éheztetett, aztán fizetés nélkül elküldött egy hajléktalan férfit egy… Tovább olvasom