Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Az iskola helyett fegyverrel rabolták ki kortársaikat

A Böhönye melletti településen lakó négy szakközépiskolás és egy fiatal felnőtt előre eltervezte, hogy aznap iskola helyett Kaposvárra utaznak azzal a céllal, hogy pénzt, értékeket, mobiltelefont szerezzenek.
Az elmúlt két évben kis mértékben, de folyamatosan nő az ilyen jellegű bűncselekmények száma, azaz fiatalok saját kortársaiktól erőszakkal elveszik a náluk lévő értékeiket.

A rendrőség a szülők és a pedagógusok felelősségét is felvetette, nagyobb odafigyelést kérve tőlük a megelőzés érdekében. A gyors felderítést a térfigyelő kamerák is segítették, az elkövetőket a felvételek és a személyleírás alapján 48 órán sikerült kézre keríteni.

Herke Tamás bűnügyi igazgató az ügy súlyosságát hangoztatva kiemelte az elkövetők erőszakos, agresszív fellépését, a fegyverrel való fenyegetést, továbbá az előre kitervelt elkövetést.

Azt még nem tudni, hogy miként jutottak hozzá a rabláshoz használt gázpisztolyhoz, amelynek tartása és viselése engedélyköteles, s amelynek egyébként "éles" változata is létezik. A kettő közötti különbséget csak nagyon hozzáértő tudja megkülönböztetni - tette hozzá.

A fegyveres rablás elkövetői 5-10 év szabadságvesztést kaphatnak, amit az is súlyosbít, hogy csoportosan követették el, enyhítő körülmény lehet azonban, hogy egy kivételével fiatalkorúakról van szó - mondta Herke Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikola István sajnálja egyes kijelentéseit

Mikola Istvánnak nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja. Tovább olvasom