Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Az ismertség pénzt jelent

„Az a fajta kötelezettségvállalás, amely az alapítókat átjárja, legalább olyan jó érzés, mint megkapni a díjat” – állítja Jancsó Péter, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója, aki az év vállalkozásának járó díjat adta át.
„A díj a siker elismerése is. A siker pedig mindig egy közösség elismerésén alapul. A Presztizs-díj azért fontos, mert a közülünk valók kapják meg, s azt az érzést is kelti: én is lehetek ilyen. Jó mederbe tereli a közgondolkodást, rámutat ugyanis arra: nem irigyelni kell, hanem a jó példát meglátni. Ennél az elismerésnél lemérhető, hogy az kapta-e meg, aki megérdemelte. Nem lehet hibázni, mert ha a közvélekedés nem olyan az adott emberről, illetve vállalkozásról, mint amit a díj kifejez, akkor azt azonnal jelezni fogja" – nyilatkozta Jancsó Péter.

A Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója azt is hangsúlyozta, hogy mivel a díj fontosságát és minőségét a tradíciók jelentik, a Presztizs-díj esetében az első év különlegesen fontos. „Ha ugyanis olyan vállalkozások kapják meg, amelyek tudtak alkotni, az valószínűsíti azt is: egyre több és több jelentkező lesz a későbbiekben. Az év vállalkozása díj nyertese, a Pannonbeton Kft. egy ilyen cég. Bízom benne, hogy ezt az elismerést húsz év múlva is átadják és nagy dicsőséget hoz annak, aki kiérdemli."

A Presztizs-díjjal nem jár pénz: Jancsó Péter is elismerte, hogy „egy jelentősebb pénzösszegnek valószínűleg nagyobb lenne a vonzereje." „Hiszek azonban abban – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató –, hogy később a vállalkozók is rájönnek arra: az ismertséggel, a pozitív imázzsal olyan hatalmas érték birtokosai lesznek, amelyet tőkeként forgathatnak tovább."
S.Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Minden6ó (Bruce almighty)

Van, aki sosem elégedett. Bruce Nolan hiába sikeres tévés műsorvezető, hiába szereti őt szép… Tovább olvasom