Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Az ittas és bódult vezetőkre koncentrálnak

Az ittas és bódult vezetőket próbálják kiszűrni a rendőrök pénteken és szombaton Magyarország útjain. Az akció a TISPOL uniós közlekedés-biztonsági ellenőrzés sorozathoz kapcsolódik.
Az ittas járművezetés Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is kiemelt közlekedésbiztonsági probléma. Míg 2000-ben átlagosan 100 balesetből csaknem 12-őt okoztak ittasan, 2008-ra ez a szám valamelyest növekedett: minden nyolcadik balesetet, ahol valaki megsérül, alkohol hatása alatt okoztak. A rendőrség felkészült a kábítószerfogyasztók kiszűrésére is, noha ennek aránya nem számottevő.

A közlekedési akció közben megállított járművezetők mindegyikének alkoholszondát kell fújniuk, de ellenőrzik majd a járművek műszaki állapotát is. A fokozott ellenőrzések ideje alatt mindemellett kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtás, a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegőkre, valamint a tilos jelzésen áthaladókra is.

Tispol akciók évente többször is vannak: általában a gyorshajtók, az ittas vagy bódult vezetők, a buszok, a nehéz teherautók és a biztonsági övek használata van a célkeresztben. Legutóbb áprilisban volt hasonló akció, akkor a gyorshajtókra figyeltek jobban. A fokozott ellenőrzésben több mint 1500 rendőr vett részt és az összes traffipax működött az utak mentén. A berendezések a három nap alatt 8000 gyorshajtót fotóztak le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemond a másik két szocialista alpolgármester is Pécsett

Benyújtja lemondását Pécs másik két szocialista alpolgármestere is. Meixner András és Gonda Tibor… Tovább olvasom