Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az LMP a frakció kabinetstruktúrájának megszilárdítására készül

Az LMP képviselőcsoportjának munkájában a fő cél, hogy a költségvetési vitára a frakció megszilárdítsa saját kabinetstruktúráját, és ezáltal "üzemszerűbbé" tudja tenni a működését - ismertette a parlamenti szezonkezdettel összefüggő feladataikat Schiffer András az MTI-nek.
A frakcióvezető közlése szerint, ebben eddig az is hátráltatta őket, hogy maga a parlament sem működött üzemszerűen. Amikor a kormánypártok "reggel beterjesztettek egy javaslatot, amelyről este már vitatkozni kell", akkor azokról nemcsak, hogy szakértőikkel vagy civil szervezetekkel nem tudtak egyeztetni, de gyakran frakción belül sem - említett példát.

A képviselőcsoporton belül kialakított kabinetstruktúra viszont úgy működik, hogy képviselőik és szakértőik öt nagy témakörre bontva véleményezik az indítványokat, illetve összevetik azokat saját elképzeléseikkel - magyarázta Schiffer András.

Meglátása szerint az őszi parlamenti ülésszakot két nagy téma, az alkotmányozási folyamat és a költségvetés határozza majd meg. Egyúttal viszont felhívta a figyelmet arra, hogy az LMP-nek a választói felé is vannak vállalásai. Ezeket sorolva elmondta: még a ciklus elején be kell terjeszteniük az antikorrupciós 12 pontjukból, illetve a demokrácia megújítására tett ígéreteikből készített törvényjavaslataikat. Emlékeztetett arra, hogy ezt a munkát már nyáron megkezdték, és a továbbiakban is folytatni akarják.

Mint mondta, legutóbb Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettessel és Jávor Benedekkel nyújtottak be javaslatot annak a lehetőségnek a kizárására, hogy az önkormányzatok zárt ülésen dönthessenek a közvagyonról. Javaslatuk emellett megkönnyítené a helyi népszavazási kezdeményezéseket is.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2010. szeptember 12. 14:41
  „Helyesen aki rájuk...
  Vagy a véletlen hozta tévedést inkább így javítsam: a királyuk...”
 • 3. jozko 2010. szeptember 12. 14:38
  „LMP. Se hús, se hal! Koncepció nélküli konjunktúralovagok.
  Megérdemli, akikrájuk szavaz.”
 • 2. dodó 2010. szeptember 12. 11:25
  „1. hozzászólás < abdul66 >

  Egyetértek minden szavaddal, kivéve a pénzelést! Nagy valószínűséggel - persze a mi viszonyaink között bizonyíthatatlanul - Izrael és a nemzetközi zsidó lobbi pénzeli őket, akik természetesen amerikai (állampolgárok) is lehetnek. Az eddigi megnyilvánulásaikkal már bizonyították, kiknek az érdekei mellett lépnek fel. Amúgy elég rájuk nézni...”
 • 1. abdul66 2010. szeptember 12. 10:48
  „Az LMP-nek az a nagy előnye, hogy őket is Amerikából pénzelik mint az szdsz utódpártját. Éppen ezért a médiában csak pozitív híreket hoznak le róluk szemben a Jobbikkal. Ennyi elég, hogy az agymosott nép rájuk szavazzon. Gondolkodás helyett sokan csak szimpátia alapján szavaznak. Ezt ki is használják. Egy kis vigyorgó smile figura, egy kis zöld máz és már más is a politika az emberek szerint. Átverés az egész ahogy a többi párt is a Jobbikot kivéve. Nem csoda, hogy közellenség a többi párt számára .A Fidesz sem a velejéig korrupt mszp-t akarja eltüntetni ,hanem a Jobbikot. Érdekes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik szigorítaná a képviselőkre vonatkozó szabályokat

A Jobbik elsősorban a nyáron benyújtott - gazdasági, szimbolikus és a képviselői munkavégzés… Tovább olvasom