Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Az LMP betiltaná a közpénzből finanszírozott állami propagandát

Schiffer András ezt törvényjavaslatban kezdeményezi.
Schiffer András törvényjavaslatban kezdeményezi a közpénzből finanszírozott állami propaganda tiltását - ezt az LMP-ben politizáló független képviselő jelentette be hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján.

Emlékeztetett arra, hogy a Miniszterelnökség két céggel kötött áfa nélkül összesen 700 millió forint értékű vállalkozási keretszerződést idei és jövő évi kommunikációs feladatainak ellátására. A 2014. május 31-éig hatályos kontraktus lehetőséget ad arra, hogy többletigények esetén 495 millió forint plusz áfával megemeljék a keretösszeget.

Schiffer András hozzátette, hogy a 2010-es költségvetésben a Bajnai-kormány 400 milliót különített el propagandacélokra, de az LMP már azt is sokallta. Felháborítónak érzik, hogy "közpénzből a mindenkori kormánypárt a saját dicsőségét hirdesse" - mondta.

Schiffer András ismertette: olyan törvényjavaslatot terjeszt be, amelyik szerint a kormányzati vagy az önkormányzati költségvetésekből csak akkor lehet reklám és kommunikációs célokra pénzt fordítani, ha az állampolgároknak más módon nem biztosítható a segítség jogaik gyakorlásához vagy kötelességeik teljesítéséhez. Ezzel párhuzamosan a büntető törvénykönyvet is kiegészítené azzal, hogy az előírás megszegése bűncselekménynek minősül.

A politikus az alaptörvényt is módosítani javasolja, hogy a pártoknak nyilvánossá kelljen tenniük bevételeik forrását és azok felhasználását. Schiffer András az alkotmányban azt is rögzítené: a választásokon jelöltet állító szervezetek kivételével semmilyen más közpénzből gazdálkodó szerv nem folytathat a választók befolyásolására alkalmas kampánytevékenységet.

Olvasóink írták

  • 2. Cillit_bang 2013. március 04. 18:24
    „Ha véletlen hatalmon lennének, akkor pedig ez természetes! De 8 ember nem lehet és nem is lesz még a parlamentben sem!”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 04. 17:10
    „osztán még mi a fanyalgó édes anyja-kínját nem tiltana...be ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa: brutális Bajnai kijelentése az önkormányzatok számának csökkentéséről

Bajnai szerint meg kell tartani az önkormányzati rendszer reformját, hiszen "régóta kívánatos", hogy… Tovább olvasom