Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az LMP is nyereséggel zárta 2011-et

Mintegy 284 millió forint bevételről és csaknem 143 millió forint kiadásról számolt be a Lehet Más a Politika (LMP) 2011-es gazdasági évről készített és a Hivatalos Értesítőben megjelent jelentésében.
A tavalyi évet mintegy 140 millió forintos plusszal zárta az ellenzéki párt, tagdíjbevételei 4 millió forintot tettek ki, az állami költségvetésből 249 millió forinthoz jutott; adományokból 11 millió folyt be a pártkasszába, az "egyéb bevétel" 19 millió forint volt.

Az LMP működési kiadásai több mint 84 millió forintot emésztettek fel, eszközbeszerzésre egy, politikai tevékenységre 25 millió forintot fordítottak, az egyéb kiadások összege mintegy 32 millió forintra rúgott tavaly.

A Hivatalos Értesítő korábbi számaiban megjelent beszámolókból kiderült, hogy a parlamenti pártok közül a Fidesz mintegy 130, az MSZP csaknem 73, a Jobbik 160, a KDNP pedig nagyjából 47 millió forintos többlettel zárta a 2011-es évet.

Parlamenten kívül viszont...

Mintegy 110  millió forint bevételről és ezzel szemben csaknem 150 millió forint  kiadásról számolt be a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ)  2011-es pénzügyi évről készített és a Hivatalos Értesítőben  megjelent beszámolójában.  

A Makay Zsolt elnök által jegyzett dokumentumból kiderül,  hogy 2011-et mintegy 40 milliós mínusszal zárta a demokrata  közösség, tagdíjbevételei 430 ezer forintot tettek ki, az állami  költségvetésből csaknem 43 millió forinthoz jutott; adományokból 49  millió forint folyt be a közösségi kasszába, az "egyéb bevétel"  mintegy 18 millió forint volt.  

A JESZ működési kiadásai több mint 107 millió forintot tettek  ki, politikai tevékenységre csaknem 15 millió forintot fordított, az  egyéb kiadások összege mintegy 50 millió forintra rúgott tavaly.  

Jólét és Szabadság néven működik 2011 áprilisa óta a Magyar  Demokrata Fórum; a JESZ már nem pártként, hanem közösségként  határozza meg önmagát. Céljuk, hogy megteremtsék annak az alapjait,  hogy az e-párt és az e-demokrácia jegyében a küldöttek mellett a  párt minden tagja részt vehessen a döntésekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolaj folyt a 4-es főútra Szajolnál

Gázolaj folyt a 4-es főút egy szakaszára Szajolnál, az úttest megtisztításán jelenleg is dolgoznak… Tovább olvasom