Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Az LMP közérdekű adatkikérést indít az E.ON megvásárlásának miatt

Az ellenzéki párt arra kéri Lázár Jánost, hogy hozza nyilvánosságra a vásárlásról szóló szándéknyilatkozatot és az ügyben készült vagyonbecsléseket.
Az LMP közérdekű adatigénylést indít az E.ON gázüzletágának tervezett megvásárlása ügyében - közölte az MTI-vel Jávor Benedek frakcióvezető. Az ellenzéki párt arra kéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy hozza nyilvánosságra a vásárlásról szóló szándéknyilatkozatot és az ügyben készült vagyonbecsléseket.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke visszautal arra, hogy a kormány decemberben szándéknyilatkozatot írt alá az E.On gázüzletág megvásárlásáról. A hírek szerint a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. és az E.On között már megszületett a végső megállapodás, a szerződést várhatóan a hónap végéig aláírják - teszi hozzá.

Az LMP szerint az államosítás helyett az ágazat megfelelő szabályozása is elegendő lenne. A "kétséges hasznú államosítás" és az indokoltnál jóval magasabb vételárról szóló híresztelések miatt a párt közérdekű adatkéréssel fordul Lázár Jánoshoz, amelyben a szándéknyilatkozat és a vagyonérték felmérések nyilvánosságra hozatalát kéri - hangsúlyozza a politikus.

A párt véleménye szerint ugyanis a gázüzletág megvásárlása közgazdaságilag nem indokolt, a szektor hatékony működését, az energiabiztonságot és a fogyasztói érdekek védelmét megfelelő szabályozással is meg lehet teremteni.

Jávor Benedek azt is megjegyzi, hogy a "felesleges" és sok tekintetben kétséges üzletet még gyanúsabbá teszik azok a sajtóhírek, amelyek szerint az E.ON gázüzletágát a kormány jócskán túlárazottan készül megvásárolni. Amennyiben ezek az értesülések igaznak bizonyulnak, úgy az ügy súlyos politikai és büntetőjogi felelősségi kérdéseket vet fel - írja.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. január 21. 18:55
    „Tényleg jámbor ez a Benedek : sajtóhírekre alapozva (követel) akar olyan információkhoz jutni, mihez egyenlőre semmi köze...Másrészt értem a kíváncsiságát , a fajtájának igen erős érdeke hogy a gázcső végén, továbbra is kirabolható legyen a lakosság...Harmadrészt: elfelejti hogy a népszabiban már(igen kis karéj) zsíros kenyér is volt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerős börtönt kapott az uzsorás házaspár

A házaspár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ramocsaházán 2005-től kezdve adott kölcsön a helyieknek… Tovább olvasom