Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Az LMP megvizsgálja az IMF-megállapodás feltételeit

Az ellenzéki párt szerint Orbánt és Matolcsyt terheli a felelősség amiatt, hogy újra tárgyalóasztalhoz kell ülni az IMF-fel.
Fellegi Tamásnak időpont nélkül kellett hazakullognia a Nemzetközi Valutaalappal folytatott egyeztetésről, mert az IMF világossá tette, csak akkor hajlandó tárgyalni, ha a kabinet önmagától valós válságkezelő lépéseket tesz – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP fejlesztéspolitikai szakszóvivője.

Szabó Zsoltkijelentette, hogy ezen nem is lehet csodálkozni, mert a magyar kormány már "többször megszegte azt, amit ígért, és aki hazudik, annak nem hisznek sehol a világban".

Az LMP választmányi tagja, pártjuk véleményét ismertetve úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor kormányfőt és Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert terheli a felelősség amiatt, hogy újra tárgyalóasztalhoz kell ülni az IMF-fel. Szavai szerint a két politikus által folytatott gazdaságpolitika ugyanis "lerombolta a befektetői bizalmat, felélte a megtakarításokat és szétzilálta a gazdaságot".

Szabó Zsolt értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a kormány miért "ódzkodik" az IMF feltételeitől, "hiszen a valutaalap most is hazánkban van, Széll Kálmánnak hívják". Szerinte a kabinet a Széll Kálmán Tervben leírta egy átlag IMF-megállapodáshoz kapcsolódó megszorítócsomag minden elemét.

Megjegyezte, hogy az LMP megvizsgálja majd az IMF-megállapodás feltételeit és azok közül csak azokat támogatja majd, amelyek a hosszú távú gazdasági stabilitást és a fenntarthatóságot szolgálják. Leszögezte, hogy a már kiszivárgott feltételek közül nem tudják támogatni a "szociális szféra szétverését és a tömegközlekedésből való forráskivonást".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konkrét lépések után ül csak le az IMF tárgyalni Fellegivel

Olyan irányvonalat kell követnünk, amely megerősíti a piacok bizalmát - nyilatkozta a csütörtöki IMF tárgyalás után Fellegi Tamás. Tovább olvasom