Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Az LMP nyilvánossá tenné a budapesti ingatlanértékesítéseket

Az LMP az elmúlt időszak budapesti korrupciógyanús ügyeire hivatkozva azt kezdeményezi, hogy a fővárosban tegyék kötelezően nyilvánossá az értékbecslést minden önkormányzati ingatlanértékesítéskor.

Ezt Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi közgyűlési képviselője és Csonka Krisztián, az LMP V. kerületi önkormányzati képviselője mondta újságíróknak szombaton, Budapesten.

Csonka Krisztián úgy fogalmazott, a Belvárosban "hétről hétre borulnak ki újabb csontvázak" a korábban Rogán Antal vezette önkormányzat szekrényéből.

Legutóbb Gíró-Szász András kormányszóvivő vásárlása került nyilvánosságra, aki 25 százalékkal csökkentett áron jutott egy V. kerületi ingatlanhoz, majd kiderült, "kétes üzleti körök" is haszonélvezői voltak a kerületi ingatlangazdálkodásnak - mondta a helyi politikus, aki szerint ezen ügyekben közös, hogy a nyilvánosság kizárásával bonyolódott az adás-vétel.

Csonka Krisztián a helyzet tisztázása érdekében azt javasolta, hogy a jövőben minden hasonló ügylet nyilvánosan bonyolódjon, emellett az V. kerület nyolc évre visszamenőleg hozza nyilvánosságra minden ingatlanértékesítését.

Csárdi Antal szerint az átláthatóságot és a civil kontrollt az biztosítaná, ha megszüntetnék az önkormányzati zárt üléseket és nem lehetne üzleti titkokra hivatkozni közpénzek felhasználásakor.

Az LMP fővárosi képviselője emellett kezdeményezte, hogy a fővárosi és kerületi ingatlanértékesítésekkor az ingatlan értékbecslése minden esetben kerüljön könnyen hozzáférhetővé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A devizahitelesekkel kapcsolatosan újra módosult a végrehajtási törvény

A Mikulás hozta: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat kéri, vállalva felújítását és bérbeadását. Tovább olvasom