Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Az LMP sem megy el Schmitt beiktatására

Mivel csak csütörtökön kaptak meghívót, az LMP nem képviselteti magát az új államfő, Schmitt Pál pénteki beiktatási ceremóniáján - mondta Schiffer András, a párt frakcióvezetője.
Schiffer András úgy fogalmazott: egy köztársasági elnöki beiktatásánál nem az a módi, hogy az ellenzéki pártokat egy nappal korábban értesítik. Nyilvánvaló a szándék, hogy valójában az ellenzékiek "nem kívánatos vendégek", ennek szellemében nem is fognak elmenni - mondta.

Az LMP mellett az MSZP sem megy el, mivel kifogásolja Schmitt Pál beiktatási ceremóniájának költségeit, valamint azt is, hogy "az ünnepségre történő meghívás sértő volt".

Schmitt Pál pénteken lép hivatalába ünnepélyes keretek között; az egyórásra tervezett ünnepségen az új államfő is beszédet mond majd.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2010. augusztus 06. 13:51
  „A budai zöldövezeti LMP most adott egy nemleges választ arra a kérdésre, hogy Lehet-e Más a Politika.”
 • 5. cyt 2010. augusztus 06. 10:36
  „Az új államelnök beiktatásánál jó látható lesz, mely pártok azok, amelyek valóban "politikai pártok", és melyek azok, akik csak "politikailag éretlen" embercsoportosulások.”
 • 4. 648452 2010. augusztus 05. 21:01
  „Szűrös Mátyás 1989. október 23-án az Országgyűlés erkélyén kikiáltotta a Magyar Köztársaságot.

  Mit is mondott Szűrös Mátyás volt köztársasági elnökünk, aki mellesleg MSZP -tag is volt?

  "az MSZP a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt"
  "az SZDSZ eleve azért volt erősen antikommunista, hogy az első választásokon minél több szavazatot szerezzen. Az SZDSZ nem egyszerűen koalíciót kötött a szocialistákkal, hanem rájuk telepedett. Horn Gyula nem egyszer panaszkodott nekem, hogy az MSZP-n belül is nagyon erős a neoliberális lobbi, Vitányi, Szekeres, Kovács László hatalma."

  Szűrös Mátyás szerint az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt.

  Szerintem már az 5-ös, vagy 6-os metrót építhetnénk, ha nem a neoliberális, privatizációs újmilliárdos, vállalatgyűjtő, harács ripacsok kezébe kerül a magyar kormány.”
 • 3. achilleus 2010. augusztus 05. 20:30
  „Nem is Sólyom itt a lényeg, sem Schmitt, hanem az, hogy ez két durci párt mit hepciáskodik össze az eset kapcsán.”
 • 2. achilleus 2010. augusztus 05. 20:29
  „Ez persze nem hír, csak az, hogy az MSZP, majd külön cikkben az LMP nem megy el:
  2010-08-05 17:02
  Sólyom átadta - éjféltől ,,láthatatlan elnök" akar lenni (+videó)

  Sólyom László ,,láthatatlan elnökként" kíván működni azután, hogy éjféltől Schmitt Pál veszi át tőle a köztársasági elnöki posztot. A távozó államfő kijelentette, ha szükséges, felébreszti Schmitt Pál lelkiismeretét, ha kell, megerősíti azt. Az új államfő pedig leszögezte, nem enged az alkotmányosság követelményeiből. Ma éjféltől ön a köztársaság új elnöke, a Köztársasági Elnöki Hivatalt átadom és sok sikert kívánok - e szavakkal fordult Sólyom László utódjához, Schmitt Pálhoz, a jelenlegi és a következő államfő találkozóján a Sándor-palotában csütörtök délután. Ezt megelőzően Sólyom és Schmitt a Tükörterem két végén lévő egy-egy ajtón belépve a terem közepén találkozott és fogott kezet egymással. Sólyom László arról beszélt, hogy hivatalának idején mindvégig magán érezte Schmitt Pál tekintetét, mostantól pedig ő fog ,,láthatatlan elnökként" működni. ,,Ha szükséges, felébresztem lelkiismeretét, ha kell, megerősítem azt" - fogalmazott Sólyom László.

  Schmitt Pál arról beszélt, mindent el fog követni annak érdekében, hogy elődje nyomdokaiba léphessen. Sólyom László magasra helyezte a mércét, igyekszik majd ennek megfelelni - mondta a megválasztott köztársasági elnök. Schmitt Pál leszögezte, hogy jottányit sem enged az alkotmányosság követelményeiből. Emellett készségét fejezte ki az iránt, hogy igényt tartson kettejük együttműködésére a későbbiekben is."”
 • 1. achilleus 2010. augusztus 05. 20:27
  „Mert olyan váratlanul jött ez a beiktatás, mint az augusztus 20-i vihar ...
  Nagyon rossz húzás ez LMP-sek, akarom mondani buda(pesti) Zöld-övezeti szdsz-es utódbagázs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fémtolvajokat és az orgazdát is elfogták

Fémtolvajokat, köztük egy 15 éves fiút, és a lopott holmit felvásárló orgazdát is elfogták… Tovább olvasom