Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Az LMP szerint a kormány tudásellenes politikát folytat

Az LMP tudásellenes politikával vádolja a kormányt, amelyet arra kér, hogy folytasson egyeztetést, párbeszédet a pedagógusokkal és szülőkkel.
A tudásellenes politikát az ellenzéki párt szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint jól mutatja egyebek között a tankötelezettségi korhatár csökkentése és az "iskolabezárások mögött felsejlő szándék a középiskolai kapacitások szűkítésére". Ez nemcsak pedagóguselbocsátásokhoz vezet, hanem beszűkíti a mobilitási csatornákat is, vagyis elveszi a hátrányos helyzetű tanulóktól a társadalmi felemelkedés lehetőségét, éppúgy, mint az államilag támogatott egyetemi férőhelyek csökkentése - írja az LMP.

Emlékeztetnek rá: vasárnap öt szakszervezet szervez országos pedagógustüntetést. "A tiltakozóknak nem tetszik, hogy a Megszorítások Kormánya az iskolák ügyében is az érintettek megkérdezése nélkül hoz döntéseket" - írja az ellenzéki párt. Megjegyzik: az LMP, ha tehetné, az ügyben a Fidesz etikai bizottságához fordulna, miképp Hoffmann Rózsa a Pokorni Zoltánnal folytatott vitája során.

Az országos demonstráció követelései között szerepel, hogy a közoktatás átalakításáról kezdődjön érdemi párbeszéd; ne vezessenek be központi létszámgazdálkodást a pedagógusok megkérdezése nélkül; ne kerüljön sor bújtatott óraszámemelésre és a pedagógusok nyugdíját ne nyirbálja meg a Fidesz a prémiumévek program megszüntetésével - írja az LMP, megjegyezve, hogy az idén elszenvedett reáljövedelem-csökkenés után az indulat érthető.

Bár a Fidesz sorban megszünteti a szociális párbeszéd fórumait, az LMP most mégis arra kéri a kormányt, hogy konzultáljon a pedagógusokkal és a szülőkkel, és ne akarja "leszalámizni" a szakszervezeteket - áll az LMP közleményében.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2011. június 04. 22:54
  „,,Úgy tűnik, Ale­kosz és menyasszonya nemcsak az első éjszakát töltötte külön, hanem a másodikat is. Hétfőn együtt válaszoltak a Blikk olvasóinak kérdéseire, ám a nap végére minden megváltozott." DM hír !

  ,,Alig egy éve vesztette el Liptai Claudia imádott édesanyját, most azonban édesapjáról derült ki, hogy súlyos beteg, és nemrég kórházba szállították." DM hír !

  Gyenge, de a hozzászólás talált ! http://www.delmagyar.hu/noi_oldal/tengeri_szivacs_az_emlorak_ellen/2189982/”
 • 2. bánki 2011. június 04. 22:19
  „Már vártam ! LMP ? Az utolsó szakértőjük Szegeden Liget fa ügyben egy alapítványi biciklista meg egy egyetemi őslelet ! Egyik sem csinálta az a dolgot amiről szakért ! Röhej ! Field és SZDSZ reankarnáció!

  És mi van a hüvelygombával?

  Mi van Alekosz merevedésével ?

  Mi van Liptai Clodival?

  Köszönjük DM !”
 • 1. dodó 2011. június 04. 21:22
  „Többször kérdeztem: az LMP a DM gazdája? Úgy tűnik, mintha ennek az állítólag hétszáz embernek lenne négyötöde, és csak ők tudnák az igazat.
  Kinek az érdeke?
  Mindnyájan tudjuk, kikből áll a tagságuk, kik pénzelik őket és kinek az érdekét képviselik. De egyet még mindig nem értek: egy állítólag független napilapnak miért olyan fontos, hogy minden szellentésükről naponta tájékoztasson? Talán a tulajdonos parancsa, óhaja, kérése?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett az emberöléssel gyanúsított férfi

Öngyilkos lett egy emberölés alapos gyanúja miatt előzetesen letartóztatott férfi az Igazságügyi… Tovább olvasom