Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Az LMP szerint a köztársaság alapjait szedik fel a kormánypártok

Schiffer András szerint a kormánypártok a köztársaság alapjait szedik fel, ha korlátozzák az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét.
Az LMP vezérszónoka az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának együttes általános vitájában kifejtette: noha a Fidesz képviselői közül többen közreműködtek a harmadik köztársaság létrehozásában, most annak alapjait szedik fel, s ezért - ha valóban elkötelezett demokraták - szégyellni fogják magukat. Schiffer András azt mondta: Lázár János javaslatai méltatlanok egy parlamentáris demokráciához.

Kijelentette: ideje abbahagyni a "süketelést", mert a fideszes indítványok nem az egykori szocialista miniszterek végkielégítésének visszaszerzéséről szólnak, hanem arról, hogy a kormány az egykulcsos adórendszer bevezetésével 500 milliárdos lyukat üt a jövő évi költségvetésen, amit a magánnyugdíj-pénztári befizetések elvonásával igyekszik kompenzálni. Ezt Schiffer András államilag legalizált sikkasztásnak nevezte, kijelentve, hogy az egykulcsos adóért "az alkotmányosságot dobják ki az ablakon".

Hozzátette: ha most korlátozzák az Ab jogkörét, többé nem lesz menedék az emberek számára, ha a kormány elkezd a zsebükben turkálni. Kitért arra, hogy a jó erkölcsbe ütköző milliós végkielégítéseket törvénymódosítással akár évekre visszamenően vissza lehetne perelni, a kormánypártok azonban szerinte csak a nyers erőben hisznek.

"Amit most önök művelnek (...) sokak szemében szentesíti Debreczeni József legsötétebb jövendöléseit" - fogalmazott az LMP frakcióvezetője.

Olvasóink írták

 • 4. szilléri 2010. november 03. 14:30
  „2010 évi választások eredménye!
  1. Fidesz-KDMP
  2. MSZP
  3.Jobbik
  4.LMP

  Ezek a prioritások ! Nyomják Krahácsot kedves DM?”
 • 3. dodó 2010. november 03. 11:15
  „1.)
  Van mire építenie Schiffernek!
  Dédapja a jó Szakasits(Schiffer) Árpád, aki egy akkori társadalom alapozásában múlhatatlan érdemeket szerzett ön- és népfeláldozó munkájával.”
 • 2. achilleus 2010. november 03. 10:42
  „Schiffer András Debreczeni Józsefre való hivatkozása az egész mondandója komolyságát csapja nyakon. Aztán ne csodálkozzon, ha holnap csönget a hálószobája ajtaján a "közíró", LMP-s még úgysem volt.”
 • 1. jozko 2010. november 03. 10:30
  „A bontott anyag mindig is jó üzlet volt!

  A "lenini út" felszedéséből is milyen sokan meggazdagodtak...leginkább azok akik bőszen rakatták le...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: ha a vádak bebizonyosodnak, Orbán politikailag nem legitim vezető

Gyurcsány Ferenc a demokraták nevében azzal vádolta miniszterelnököt a charta tüntetésén, hogy… Tovább olvasom