Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Az LMP szerint Kocsis Máté börtönbe juttatja magát

Az LMP véleménye szerint a fideszes Kocsis Máté saját magát juttatja börtönbe azzal a kezdeményezésével, amelyik szabadságvesztéssel büntetné a kiszolgáltatottak megalázását – írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Szabó Tímea.
A politikus azt sem tartja kizártnak, hogy Kocsis Máténak lelkiismeretfurdalása támadt, ezért akarja saját magát rács mögé juttatni. Éppen a VIII. kerületi polgármester az, aki rendészeti eszközökkel űzi ki Józsefvárosból a szélsőséges kiszolgáltatottságban és szegénységben élő hajléktalanokat - írja.

Szabó Tímea szerint a Fidesz régen letett arról, hogy a problémák okát kezeljék, a szegénység, a hajléktalanság kialakulása ellen tegyenek, ehelyett inkább a rendészeti megközelítést választják.

A 2012-es költségvetési javaslatból az látszik, hogy a szociális ágazatot újabb súlyos megszorítások érik – írja a politikus, aki szerint ez alól nem kivétel a hajléktalanellátás sem. Felhívja a figyelmet, hogy jövőre kevesebb forrás jut az utcai szociális munkára, ami már nem is lesz kötelező önkormányzati feladat, miközben több, hajléktalanellátással foglalkozó közalapítvány költségvetési támogatása is megszűnik.

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester - akit a közelmúltban a Fidesz-frakció hajléktalanügyi referensének neveztek ki - kapcsolódó módosító indítványban javasolta: a büntető törvénykönyv mondja ki, hogy aki mást, annak kiszolgáltatott élethelyzetét kihasználva, arra bír rá, hogy magát megalázó magatartást tanúsítson, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszámlálás: Több száz településen már lezárult az összeírás

A háztartások 91 százalékában fejeződött be a népszámlálási adatfelvétel péntekig. Tovább olvasom