Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Az LMP szerint Orbán továbbra is álomvilágban él

Az ellenzéki párt úgy látja, a kormányfő két év után ugyanott tart, ahol a kormányzása megkezdésekor.
Az LMP véleménye szerint Orbán Viktornak a kormány első két évét értékelő csütörtöki, budapesti nemzetközi konferencián elmondott beszéde azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök továbbra is egy álomvilágban él - mondta Jávor Benedek.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a kormányfő félreérti Magyarország helyzetét és lehetőségeit, miközben rosszul látja azokat a lépéseket, amelyekkel hasznos irányba lehetne elmozdítani a mély válságban lévő társadalmat és gazdaságot.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök fenntartja azt a szabadságharcos retorikát, amelyekkel azt próbálja "az emberek fejébe beleverni", hogy az Európai Unió és a nemzetközi szervezetek a magyar társadalom számára káros intézkedések bevezetésére próbálják rábírni a kormányt. Jávor Benedek véleménye szerint viszont a kabinettől elvárt intézkedések és változtatások inkább előnyösek lennének az ország és a társadalom számára. A frakcióvezető hozzátette, a kiszámítható jogalkotás, az egykulcsos adó visszavonása és a közszolgáltatások leépítésének megállítása elsősorban nem Brüsszelnek és az IMF-nek, hanem a magyar társadalomnak tenne jót.

Jávor Benedek felhívta a figyelmet, hogy miközben a miniszterelnök továbbra is konfliktusos kommunikációt folytat, eközben mégis amellett "teszi le a garast", hogy meg kell állapodni a nemzetközi szervezetekkel. A frakcióvezető értékelése szerint a kormányfő így viszont nem tud meggyőző érveket felsorakoztatni amellett, hogy hogyan kíván megegyezni, ha nem akarja teljesíteni az Európai Bizottsággal szembeni konfliktusok megoldásához illetve az IMF-tárgyalások lezárásához szükséges elvárásokat.

Az LMP úgy látja, hogy a miniszterelnök két év után ugyanott tart, ahol a kormányzása megkezdésekor: "egy teljesen téves társadalom és gazdaságpolitika megvalósítását tűzte ki célul", amelyet erőszakkal, a valós érdekeket figyelmen kívül hagyva és a nemzetközi szervezetekkel szembemenve akarnak végrehajtani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Greenpeace: szükségtelen a paksi atomerőmű bővítése

A szervezet szerint az atomerőművi áramtermelés nem járul hozzá a fenntartható fejlődéshez. Tovább olvasom