Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Az M9-es oldja meg a problémát

Hiányolják a gyalogátkelőt a kópháziak a települést átszelő 84-es főútról. A Magyar Közút Kht.-tól megtudtuk, a kérést forgalomtechnikai okokból nem lehet kivitelezni, de a megépülő M9-es megoldja a kérdést.
Aggódnak gyerekeik épségéért Kópháza lakói: hiányolják a gyalogátkelőt a falut átszelő 84. számú főútról. – Kiskópházán lakunk, mindennap kísérem a gyereket az iskolába és visszafelé is érte megyek, ezzel naponta legalább hat kilométert teszek meg, de nem engedném el egyedül – mondja a településen élő Szalay Gabriella. – A főúton nagy a forgalom, lámpás átkelő pedig nincs. Féltjük a gyerekeinket, ugyanis már történt itt baleset. Belegondolni is rossz, hogy ez megismétlődhet. A helyi képviselő-testület időről időre előveszi a témát, de az útszakasz a Magyar Közút Kht.-hoz tartozik, így nem tudnak lépni annak érdekében, hogy jelzőlámpás forgalomirányítást léptessenek életbe. Szeretnénk, ha legalább egy figyelemfelkeltő táblát helyeznének ki, ami a problémát ugyan nem oldaná meg, de minket talán megnyugtatna.
– Több egyeztetés történt már a helyi önkormányzattal, a rendőrséggel és a közlekedési felügyelettel – tudtuk meg Wimmer Józseftől, a Magyar Közút Kht. területi főmérnökétől. – Ami megtehető volt az ügyben, azt megtettük, sárgán villogó, gyalogátkelőhely-veszélyt jelző táblát helyeztünk ki a Soproni út és a főút kereszteződésébe.
„ Jelzőlámpás irányítású csomópont nem alakítható itt ki, ennek egyik oka, hogy abban az esetben

a balra kanyarodó sávokat is ki kellene építeni, amely helyszűke miatt nem lehetséges.”
– A kanyarodósávok nélkül a jelzőlámpás irányítás a csomópont térségében torlódásokat okozna, és csak „telezöld” irányítás lehetne a Fő utca, illetve az Ikva sor irányából. Ez konfliktushelyzetet teremtene a kijelölt gyalogátkelőhellyel is. A tényleges megoldást a Kópházát elkerülő majdani M9-es, illetve az új nevén M85-ös gyorsforgalmi út megépítése jelenti. Ez jelentősen csökkenti a település átmenő forgalmát. A tervek és az építési engedély már elkészült, azonban a kivitelezés kezdete általunk nem ismert. Az építés lebonyolítója a Nemzeti Autópálya Zrt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom