Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Az MDF-elnökség Bokrost javasolja miniszterelnöknek

Bokros Lajost javasolja a párt miniszterelnök-jelöltjének az MDF elnöksége - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az ellenzéki párt közleményben.
Az MDF országos elnöksége legutóbbi ülésén egyhangú szavazással döntött így, a kormányfőjelölttel kapcsolatos végső döntést a párt országos választmánya legközelebbi tanácskozásán hozza meg.

A közlemény szerint "a populista, jövőt felélő társadalom- és gazdaságpolitika mára tönkretette az országot", ezt a helyzetet egyfelől "a szocialisták felelőtlen kormányzása, másfelől a Fidesz tartalmatlan és szélsőségesen érzelmi politizálása" idézte elő. Ezen két párt terméketlen szembenállása nyomán egyre erősödik a szélsőjobboldal - értékeli az MDF vezetése.

Rögzítik: Magyarországon a demokrácia, a szabadság és a társadalmi szolidaritásra épülő piacgazdaság megerősítésére józan, párbeszédre épülő közéletre van szükség, illetve ezeket az értékeket megerősítő programra, amely egyszerre mutat kiutat a válságból és biztosítja a tartós gazdasági növekedést.

Bokros Lajos személyében a Magyar Demokrata Fórum ilyen alternatívát kínál az országnak - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 9. floridaimagyar 2009. november 29. 20:50
  „6-os Csak arra emlekszem amikor meg otthon eltem szuleim mindig szidtak a Bokrost a csomagjaval egyutt. Az a csomag csak hatalmas gondot okozott es mindenki szidta azt a hulye otletet. Elnokkent nem tudom miket talalna ki ...”
 • 8. KovácsPistike 2009. november 29. 20:31
  „Bokros Lajos, Mihályfi Péter, Bauer Tamás, stb. "aranyos" közgazdászok!

  Mihályi Péter közgazdásznak, az Államreform Bizottság tagjának a Faluvég című kerekasztal-beszélgetésen elhangzott mondatai:

  Mihályi Péter: "Az oktatással kapcsolatban sincs a racionalizációnak alternatívája. Ne zárjuk be az iskolákat a kistelepüléseken? Az orvosi rendelőket is be kell zárni, a postát is. A biztosítók és a bankok már elvonultak onnan. A társadalmi dinamizmus a városiasodásból vagy a járásokká alakulásból áll. Az állam feladata, hogy arra ösztönözze az embereket, mozduljanak el onnét, ahol vannak. Ha falun maradnak, a gyermekeik helyzetét rontják, mert a kistelepüléseken nem lesz rendes egészségügy, rendes közlekedés. Aki a kistelepülések érdekeit védi, valójában az ott élők és azok gyermekei ellen beszél."

  Lányi András, író (Védegylet): "Bizonyított, hogy az a falu, ahol az iskolát bezárják, megszűnik - ugyanis a szülőkorú felnőtt lakosság tíz éven belül elköltözik."

  Mihályi Péter: "Költözzön el."

  Magyar Nemzet: "Szűnjön meg a falu?"

  Mihályi Péter: "Persze. Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani? Egész Nyugat-Európában nincs falu. A magyar települések többsége háromszáz fősnél kisebb, életképtelen."”
 • 7. barkzso 2009. november 29. 19:31
  „Nagyjából annyi az esélye mint Mesterházi ifjúszocinak :)”
 • 6. achilleus 2009. november 29. 14:08
  „4. hozzászólás floridaimagyar 2009.11.28. 20:11
  Bokros pénzügyminiszter volt a Horn kormányban, miután elődje, Békesi László bebizonyította totális impotenciáját. Bokros kb. 2 év után távozott, miután a menetrendszerű zsarolásként benyújtott éppen aktuális lemondását Horn Gyula - megunva a permanens fürdőskurvaságot - váratlanul elfogadta.”
 • 5. lidocain 2009. november 29. 13:25
  „az mdf az 1 azaz egy százalékával miniszterelnököt állit? enyhén szólva nevetséges.
  a parlamenti küszöböt nem éri el a szdszel együtt sem.”
 • 4. floridaimagyar 2009. november 28. 20:11
  „Nem ertem hogy folyik ez odahaza. Ha valaki volt mar elnok es aztan egy valasztast megbukott - kesobb ujra lehet elnok???? Ilyen idekinnt nincs, de meg mindig borsozik a htam a hires-neves Bokros-Csomagtol.”
 • 3. igaz1017 2009. november 27. 19:32
  „A hitgyülisek nyomták be őket az EP-be is.”
 • 2. bo 2009. november 27. 10:18
  „Bebiztosították, hogy rájuk nem szavazok.”
 • 1. dodó 2009. november 26. 21:26
  „Ez a pártnélküli héttagú "független" csoportocska azt javasol, amit vagy akit akar. Kb annyit ér, mintha a parlament előtti románcigány bérkoldus tenné.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig változik a pártok támogatottsága

Októberről novemberre alig történt változás a pártok támogatottságában, legfeljebb annyi, hogy… Tovább olvasom