Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Az MDF a rendőrség megerősítését kéri

Posztos rendőrökre, új rendőrőrsökre, önálló Belügyminisztériumra, valamint hatmilliárd forint rendkívüli támogatásra van szükség a közbiztonság érezhető javításához - mondta az MDF frakcióvezetője szerdán Veszprémben.
Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy az embereket a rend fenntartásáért felelős szervek egyre kevésbé tudják megvédeni az egyre erőszakosabb bűncselekményektől - fogalmazott Herényi Károly.

Az MDF szerint vissza kell állítani a Belügyminisztériumot, posztos rendőrökre van szükség minden 500 lakos feletti településen és a nagyvárosok forgalmasabb pontjain, emellett pedig folytatni kell a rendőrőrs-programot, amelynek keretében 450-500 új rendőrőrsöt lehetne felállítani az ország kiemelten veszélyeztetett területein.

Herényi Károly szerint a rendőrség létszámát 45 ezerről 60 ezerre kell emelni, ez azt jelenthetné, hogy az egyenruhások láthatóvá válnának az utcákon. A frakcióvezető szerint a rendőrségnek hatmilliárd forint rendkívüli támogatást kell adni.

Nem tartja viszont jó megoldásnak az MDF a büntető törvénykönyv szigorítását, mert szerintük ennek hatása nem egyértelmű és legfeljebb hosszú távon érezhető.

Herényi Károly azt is elmondta, a cigányságot érintő kérdésekben össze kellene fogniuk a pártoknak. Szerinte pozitív diszkriminációra és cigány értelmiség kinevelésére lenne szükség. A frakcióvezető szerint a gyerekeknek az iskolában a magyar történelem mellett a cigány történelmet is tanítani kellene, és azt is meg kellene határozni, hogy a közalkalmazottak körében legalább hány cigány származású embert kellene alkalmazni.

Olvasóink írták

  • 1. egy 2009. február 26. 11:26
    „Pozitív diszkriminációra????! Ennél többet mit akarnak már?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségmegőrzés sorban állás nélkül Szolnokon

Sorban állás nélkül vizsgáltathatják meg magukat a szolnokiak a Tiszta Szívvel Szolnokért… Tovább olvasom